Κατατέθηκε το ψηφοδέλτιο της Χιακής Συμπολιτείας

Η Χιακή Συμπολιτεία ήταν η πρώτη δημοτική παράταξη που κατέθεσε το ψηφοδέλτιο της για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές στις 26 Μαΐου. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 03.05.2019, στο Πρωτοδικείο Χίου κατατέθηκε το αγωνιστικό και ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο από τον υποψήφιο δήμαρχο, στο πλαίσιο της συλλογικής εκπροσώπησης, Δημήτρη Αντωνόγλου.

Ενδιαφέρον έχει η «ακτινογραφία» του συνδυασμού που δείχνει την ισορροπία, την πολυσυλλεκτικότητα και την κοινωνική του γείωση.

Η συμμετοχή ανδρών και γυναικών είναι ισότιμη, υπερβαίνοντας κατά πολύ την ποσόστωση φύλου που προβλέπει ο νόμος. Στο ψηφοδέλτιο της Χιακής Συμπολιτείας συμμετέχουν 22 άνδρες και 21 γυναίκες.

Επίσης στο συνδυασμό της διαφορετικής φωνής της Χίου συμμετέχουν 20 εργαζόμενοι /-ες στον ιδιωτικό τομέα και αυτοαπασχολούμενοι/-ες, 15 εργαζόμενοι/-ες στο δημόσιο τομέα, 5 φοιτητές και φοιτήτριες και 3 συνταξιούχοι/-ες.

Υπάρχει μια ευρεία ηλικιακή κατανομή, απολύτως απαραίτητη για την έκφραση διαφορετικών γενιών σε μια ενιαία προσπάθεια. Στο ηλικιακό εύρος 18-30 ετών απαντώνται στο ψηφοδέλτιο οκτώ υποψήφιοι και υποψήφιες, εικοσιένας/εικοσιμία βρίσκονται στο φάσμα των 30-50 ετών, ενώ άνω των 50 ετών είναι δεκατέσσερις υποψήφιοι και υποψήφιες.

Τέλος από την άποψη μορφωτικού επιπέδου – πέρα από τους πέντε τωρινούς φοιτητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης – τριάντα υποψήφιοι/ες της Χιακής Συμπολιτείας έχουν ολοκληρώσει σπουδές τριτοβάθμιας και μετατριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ άλλοι οκτώ σπουδές δευτεροβάθμιας, με διάφορες εξειδικεύσεις.

Η ανακοίνωση των υποψηφίων της Χιακής Συμπολιτείας (περισσότερα στο xiapoliteia.wordpress.com) θα ολοκληρωθεί σταδιακά το επόμενο χρονικό διάστημα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.