ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΡΟΣ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

 

Του Γιώργου Φωτ. Παπαδόπουλου

 

Είναι γνωστό ότι, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.

Μέσα από την παρούσα στήλη, τα τελευταία 4 χρόνια, έχουμε επιχειρήσει να προβάλλουμε μια σειρά ζητημάτων-αιτημάτων-προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών, τα οποία παρουσιάζουμε με μοναδικό κίνητρο και σκοπό την αποκατάσταση, βελτίωση ή/και επίλυσή τους.

Πρέπει να επισημάνω ότι -σε ποσοστιαίες μονάδες- στα δέκα (10) αιτήματα τα οκτώ (8) αποκαταστάθηκαν ή/και βελτιώθηκαν με μέριμνα είτε του Δήμου είτε άλλων καθ΄ ύλην αρμόδιων φορέων.  Δηλαδή, όσα από εδώ αναφέραμε έγιναν αποδεκτά κατά 80 %.

Έτσι, σήμερα συνεχίζουμε να προβάλλουμε κάποια σημεία στην πόλη μας (μάλιστα τα περισσότερα στο κέντρο αυτής), που θεωρούμε απαραίτητο να γίνουν παρεμβάσεις από πλευράς του Δήμου, άμεσα, μιας και -μεταξύ άλλων- μπορούν να κινδυνεύσουν άνθρωποι.

Αφορμή για το πρώτο προβαλλόμενο σημείο ήταν η ενημέρωσή μας από συμπολίτη ο οποίος, σταθμεύοντας το όχημά του σε σημείο της οδού Πολυτεχνείου, έσχισε το λάστιχό του εξ αιτίας ενός κομμένου μεταλλικού στύλου πινακίδας η οποία δεν αφαιρέθηκε ολοσχερώς από το οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να παραμένει ο σιδερένιος λοστός εξερχόμενος κατά τι από το έδαφος.  Τα σημεία που υπάρχουν τα υπολείμματα (βάσεις) των μεταλλικών στύλων και χρήζουν άμεση καθαίρεση-εξαγωγή εκ του οδοστρώματος είναι: α) Πολυτεχνείου 15, β) Πολυτεχνείου 31, γ) Γεωργίου Κονδύλη 12. Επισυνάπτονται σχετικές φωτογραφίες (στην οδό Γ. Κονδύλη είναι το επικινδυνότερο όλων, αλλά δεν το φωτογραφίσαμε, σεβόμενοι ότι ο δρόμος γειτνιάζει με στρατόπεδο και δεν επιτρέπεται).

Στην οδό Αγίων Αναργύρων 1-5 υπάρχουν ετοιμόρροπα κτίρια, μάλιστα το ένα είναι ιδιοκτησίας του Δήμου. Εκεί, εκτός του ότι έχουν ισοπεδωθεί οι τοποθετηθέντες -από πολλών ετών- πάσσαλοι με υποτυπώδες δίκτυ (προφανώς από διερχόμενα οχήματα, που δεν χωρούν να διέλθουν επαρκώς, λόγω των γεωμετρικών σχημάτων της εν λόγω οδού), η μια είσοδος του προς δυσμάς κτιρίου έχει παραβιαστεί και έχει μετατραπεί σε εστία μόλυνσης-εναπόθεσης απορριμμάτων. Όλα αυτά μόλις λίγα μέρα πίσω από το Ομήρειο, πλησίον καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και ιατρείων. Επισυνάπτονται φωτογραφίες.

Ακόμη, στην οδό Αγελάστου 20 υπάρχει -εδώ και καιρό- μια τρύπα στο οδόστρωμα η οποία πρέπει να καλυφθεί. Στην επισυναπτόμενη φωτογραφία μπορείτε να δείτε το μέγεθος ενός ανδρικού παπουτσιού πλησίον αυτής, ώστε να συμπεράνετε ότι πολύ εύκολα μπορεί να κρημνιστεί-εγκλωβιστεί ένα παιδικό πόδι στην τρύπα εάν δεν γίνει έγκαιρα ορατή από τους εκατοντάδες διερχόμενους ημερησίως πεζούς.

Τέλος, να αναφέρω ότι, στην δυτική ράμπα (έξοδο κινδύνου (;) της κεντρικής αίθουσας) του Ομηρείου -πλαγίως του κτιρίου, εκ της οδού Κοντολέοντος- καλό θα ήταν να υπάρχει τακτικότερα ένας σχετικός καθαρισμός, αφού τα αναφυόμενα χόρτα και τα σκουπίδια είναι ορατά από όλους τους διερχόμενους, που οδεύουν καθημερινά προς το έναντι κεντρικό ταχυδρομείο της πόλης μας.

Για λόγους δικαιοσύνης, να αναφέρω ότι, την πινακίδα που εσφαλμένα τοποθετήθηκε στο πάρκινγκ της οδού Ράμνης (Λέτσαινα), ο Δήμος αποκατέστησε την επόμενη κιόλας ημέρα της δημοσίευσης του κειμένου μας περί αυτής, οπότε θα πρέπει να τον συγχαρούμε για τα γρήγορα αντανακλαστικά του. Ευελπιστούμε και στην άμεση αποκατάσταση όσων σήμερα προβάλλουμε, ώστε και πάλι δημόσια να εκφράσουμε την ευαρέσκειά μας, εφόσον διαθέτουν οι ιθύνοντες ευήκοα ώτα. Είμαστε στη διάθεση των συμπολιτών μας για την καταγραφή οποιουδήποτε ζητήματος αφορά στη γειτονιά τους.-

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.