Κοινωνικός τουρισμός 2023 – ΟΠΕΚΑ: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τα voucher διακοπών

Από τις 25 Μαΐου 2023 θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της Αγροτικής Εστίας του ΟΠΕΚΑ σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews. Ειδικότερα για όλα τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού του ΟΠΕΚΑ κοινωνικό τουρισμό, ιαματικό τουρισμό, κατασκηνώσεις και εκδρομές οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν 25 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν μέσα Ιουνίου και αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή στις 4-5 Ιουλίου.

Στόχος του Διοικητή του ΟΠΕΚΑ Κωνσταντίνου Γλούμη είναι να τρέξουν άμεσα τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας προκειμένου να ξεκινήσουν οι διακοπές και οι εκδρομές μέσα στον Ιούλιο.

Σε ότι αφορά τις κατασκηνώσεις οι αιτήσεις θα ολοκληρωθούν στις 6 Ιουνίου καθώς το κατασκηνωτικό πρόγραμμα ξεκινάει μέσα στον Ιούνιο.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews στις 15 Μαΐου θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για τους παρόχους.
Φέτος θα δοθούν σε 67.500 δικαιούχους επιταγές κοινωνικού τουρισμού, ιαματικού τουρισμού, εκδρομών και κατασκηνώσεις.

Συγκεκριμένα για το 2023 θα υλοποιηθούν τα εξής προγράμματα κοινωνικού τουρισμού:

Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 6ήμερων διακοπών (5 διανυκτερεύσεις) σε συμβεβλημένα καταλύματα
– Παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα για 1.500 παιδιά 6 – 16 ετών μέχρι και 16 ημέρες.

– Πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού για διακοπές διάρκειας μέχρι 6 ημερών (5 διανυκτερεύσεις) με παράλληλη δυνατότητα δωρεάν πραγματοποίησης έως 5 απλών λούσεων σε εγκαταστάσεις συμβεβλημένων Yδροθεραπευτηρίων ή ιαματικών πηγών
– Εκδρομικό πρόγραμμα τετραήμερων – διακοπών

Ο αριθμός των δικαιούχων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας που εντάσσονται στα προγράμματα έτους 2021 καθορίζεται κατ’ανώτατο όριο, ως εξής:

1. Για το πρόγραμμα επιδοτούμενου κοινωνικού τουρισμού ο αριθμός ανέρχεται στις 50.000 άτομα, τα οποία μπορούν να πραγματοποιήσουν μέχρι έξι (6) ημέρες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις) σε συμβεβλημένα με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ τουριστικά καταλύματα,
2. 3.500 συνταξιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν παράλληλα με τις μέχρι έξι (6) ημέρες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις), έως και 5 απλές λούσεις σε νομίμως λειτουργούσες εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών και υδροθεραπευτηρίων της χώρας στο πρόγραμμα επιδοτούμενου ιαματικού τουρισμού και

3. 1.500 παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών, δικαιούχοι του ΛΑΕ, μπορούν να φιλοξενηθούν σε συμβεβλημένες με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ παιδικές κατασκηνώσεις, μέχρι και δεκαέξι (16) ημέρες (15 διανυκτερεύσεις) στο επιδοτούμενο παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα.
4. Για το επιδοτούμενο εκδρομικό πρόγραμμα ο αριθμός ανέρχεται στα 12.500 άτομα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν εκδρομές διάρκειας τεσσάρων (4) ημερών (3 διανυκτερεύσεις), εντός της χώρας με συμβεβλημένα με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ τουριστικά γραφεία.

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού είναι οι εξής:

– Να είναι οι συμμετέχοντες συνταξιούχοι του ΟΓΑ ή συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του Ν. 1296/1982 (ΦΕΚ 128Α’), όπως ισχύει, ή να είναι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του ΟΓΑ και να έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές ή να έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και να τηρούν τους όρους της ρύθμισης κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης ή
– Να είναι μέλη των οικογενειών των ανωτέρω προσώπων, έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ.

– Να είναι όλα τα παραπάνω αναφερόμενα πρόσωπα δικαιούχοι περίθαλψης ΟΓΑ με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης για συμμετοχή στα προγράμματα, ή
– Να είναι υπάλληλοι ή/ και συνταξιούχοι πρώην υπάλληλοι του ΟΓΑ, που έχουν υποβάλει αίτηση συμμετοχής στις παροχές του Λ.Α.Ε. και καταβάλλουν μηνιαία ατομική εισφορά, το ύψος της οποίας είναι ίσο με το άθροισμα της ανώτατης μηνιαίας ατομικής εισφοράς των ασφαλισμένων του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών για τον Λ.Α.Ε. και της αντίστοιχης κρατικής επιχορήγησης.
– Να είναι μέλη των οικογενειών των αμέσως παρα-πάνω προσώπων, έμμεσα ασφαλισμένα, με δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από το δικαίωμα του υπαλλήλου ή/ και συνταξιούχου πρώην υπαλλήλου ΟΓΑ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.