Ο βρεφονηπιακός σταθμός Βέσσας ξανά στο προσκήνιο

Το θέμα της δημιουργίας βρεφονηπιακού σταθμού στα Μαστιχόχωρα ετέθη για μια ακόμη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου της 3ης Μαΐου 2023, μετά από σχετική ερώτηση.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Βέσσας, κος Ιωάννης Τώρας, κατηγόρησε την Δημοτική Αρχή, και συγκεκριμένα τον κο Ι. Ξενάκη, ότι ενώ υπόσχονταν την δημιουργία του σταθμού στην Βέσσα, την ίδια στιγμή έψαχνε χώρο για τον ίδιο λόγο στο Πυργί και συγκεκριμένα στο παλαιό ελαιοτριβείο.

Ο κος Τώρας ζήτησε από την Δημοτική Αρχή να τιμήσει την υπόσχεσή της και να κάνει τον σταθμό στην Βέσσα, όπου υπάρχει διαθέσιμο οικόπεδο 1700 μέτρων περίπου, αν τελικά επιλεγεί η λύση της εκ θεμελίων δημιουργίας, θεωρώντας ότι αυτή η λύση θα ήταν και η οικονομικότερη αφού ο χώρος του ελαιοτριβείου στο Πυργί χρειάζεται κατεδάφιση και κατασκευή νέου κτιρίου ενώ στην Βέσσα μόνο κατασκευή.

Με την άποψη αυτή ταυτίστηκε στην παρέμβασή του και ο κος Α. Βεργίτσης, Αντιδήμαρχος Μαστιχοχωρίων.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κος Ι.Ξενάκης, δήλωσε προβληματισμένος για τον αριθμό των παιδιών που μπορεί να φιλοξενήσει το παλιό σχολείο της Βέσσας για το οποίο υπήρξε ο αρχικός σχεδιασμός δημιουργίας του βρεφονηπιακού σταθμού.

«Ο αριθμός των παιδιών που μπορεί να φιλοξενηθεί στην Βέσσα είναι περίπου 18.

Σήμερα στα εννέα χωριά των Μαστιχοχωρίων υπάρχουν 40 παιδιά. Τα 18 θα φιλοξενηθούν στην Βέσσα. Τα υπόλοιπα τι θα γίνουν;» ανέφερε ο κος Ξενάκης συμπληρώνοντας ότι για την Βέσσα δεν υπάρχουν μελέτες και ότι η υπάρχουσα χρηματοδότηση είναι μόνο 60.000 ευρώ.

Στο σημείο αυτό, ο κος Π.Καμπούρης της παρατάξεως Βουρνού, εξεμάνη  και φωνασκώντας κατά του κου Ξενάκη είπε ότι ψεύδεται και ότι υπάρχουν μελέτες αλλά και χρήματα ενώ ταυτόχρονα αποχωρούσε από την συνεδρίαση δηλώνοντας αγανακτισμένος.

Ο Δήμαρχος Χίου, κος Στ. Κάρμαντζης παρενέβη και είπε ότι θα δώσει εντολή στον προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών να γνωστοποιήσει αν και ποιες μελέτες υπάρχουν, ώστε να φανεί η αλήθεια.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.