Κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης: 63 εκατ. ευρώ το ποσό που θα καταβληθεί στους δικαιούχους

Αναρτήθηκε στη Διαύγεια η απόφαση που αναφέρει το ποσό του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, ενώ ορίζεται και ο χρόνος που θα καταβληθεί στους 290.072 δικαιούχους του.

Η απόφαση σημειώνει ότι:

«Εγκρίνουμε τη μεταφορά πίστωσης ύψους εξήντα τριών εκατομμυρίων εκατόν είκοσι οκτώ χιλιάδων τετρακοσίων είκοσι οκτώ ευρώ και ογδόντα λεπτών (63.128.428,80 €) από τον Ε.Φ. 1033-202-0000000, ΑΛΕ 2050901001 οικ. έτους 2019, προκειμένου να προχωρήσει στην καταβολή της πληρωμής μηνός Δεκεμβρίου 2018 του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 290.072 δικαιούχους».

Η καταβολή στους δικαιούχους:

Οι περισσότεροι από 300.000 δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης θα δουν να πιστώνονται στους λογαριασμούς τους τα χρήματα του ΚΕΑ στις 28 Ιανουαρίου, εκτός απροόπτου. 

Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών. Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ θα πρέπει να απευθύνονται στην Τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους όποτε το επιθυμούν.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.