Κοσμοσυρροή στο κόψιμο της Πίτας του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ “ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ”

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ «ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ», έκοψε και φέτος την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του, σε μια κατάμεστη αίθουσα  του Δήμου Χαϊδαρίου,από Μέλη, φίλους και φορείς,σε μια ιδιαίτερα  πετυχημένη εκδήλωση,το απόγευμα της Κυριακής 12 Ιανουαρίου, που στην κυριολεξία έγινε συνωστισμός και πολλοί αναγκάστηκαν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση όρθιοι.Η εκδήλωση ξεκίνησε με  το καλωσόρισμα και τον χαιρετισμό της προέδρου Κας Μαρίας Μπρη-Παπαμακαρίου, η οποία αφού ευχαρίστησε  τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και όλους  για την δυναμική τους παρουσία, τους ευχήθηκε υγεία , δύναμη για  το 2020 με την ευχή να  είναι χρονιά δημιουργίας και αλληλεγγύης και  έκανε τον πλούσιο απολογισμό της  χρονιάς που πέρασε και παρέθεσε προγραμματισμένες δράσεις της νέας χρονιάς.

Η χορευτική ομάδα του Συλλόγου έψαλλε τα κάλαντα  Πυργίου και το «Πάει ο παλιός ο χρόνος»,συνοδευόμενη μουσικά με ακορντεόν, (Κας Ντόρις Κούνη –Θεοτοκά) αρμόνιο, (Στεφ.Θεοτοκάς) και τουμπελέκι (Κώστας Θεοτοκάς) από το Ωδείο Χαϊδαρίου.

Στη συνέχεια ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από την χορευτική Ομάδα του Συλλόγου, που ενθουσίασε τους πάντες με τις χορευτικές της επιδείξεις (χοροδιδάσκαλος ο Κος Στάθης Καραστέργιος) και τις όμορφες παραδοσιακές Πυργούσικες φορεσιές!

Η ευλογία της πρωτοχρονιάτικης πίτας  έγινε από τον Μητροπολίτη Χίου ,Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Μάρκο, παρόντος του πατέρα Γ. Φραγκιαδάκη (Κοίμησης Θεοτόκου Χαϊδαρίου), του πατέρα Μιχαήλ Μπιλάλη,

Ευλόγησε τους παρευρισκόμενους και είπε ωραία λόγια για τον Σύλλογο, για τους Πυργούσους και για τους Μαστιχοπαραγωγούς!Η Πρόεδρος Μαρία Μπρη-Παπαμακαρίου,του ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία και μακροημέρευση και δύναμη για να ποιμαίνει ακριβοδίκαια το ποίμνιο του Θεού! Ακολούθησε η βράβευση των παιδιών με καταγωγή από το Πυργί, που εισήχθησαν στα ανώτερα και ανώτατα ιδρύματα της Χώρας μας από την Πρόεδρο, που τους  ευχήθηκε καλές σπουδές  και καλή σταδιοδρομία στο ξεκίνημα της νέας πορείας της ζωής τους!-

«Να  είναι γεροί είπε  και να τους δούμε επιτυχημένους επιστήμονες και επαγγελματίες,κυρίως όμως σωστούς ανθρώπους»!

 Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: Ο Υφυπουργός Εργασίας και βουλευτής Χίου της ΝΔ, Νότης Μηταράκης, ο βουλευτής Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου, Βαγγέλης Ντηνιακός, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο βουλευτής και πρώην Υπουργός κ. Δημήτρης  Βίτσας, οι βουλευτές  Κώστας Ζαχαριάδης ,  Χαρά Καφαντάρη και Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Η Κα Μαριέττα Παππά εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Χίου Κο Σταμάτη Κάρμαντζη, ο Κος Βασ. Καλλέργης τον Βουλευτή Γιάννη Λοβέρδο, ο  πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Τσατσαρώνης, Οι Αντιδήμαρχοι:Σάββα Ευμορφία, Μάνος Πετούσης, Θεοδωρακόπουλος Φ., Αργυρόπουλος Γ., η Κα Μπέλα Ελένη.

O πρόεδρος της ΟΧΣΑ Αργύρης Κοκκινάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: ο πρώην Δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος, Θοδωρής Σπηλιόπουλος, Βασίλης Παντελάρος, Γιάννης Θεοτοκάς (εμπορικός Διευθυντής της REVOIL), Καρατζαφέρης Βασίλης , Ζεβόλης Ευάγγελος, Βελέντζας Γεώργιος, Κα Γκανά-Ρηγάκη Αγ.,Θερμού Ελένη, Δούμουρα Δήμητρα, Χρονοπούλου Κων/α,Μοσχονας Παναγιώτης, Χουδελούδης Μόσχος.

O  Μιχάλης Καχριμάκης(πρώην υπουργός)κα Ελένη Σταύρου,ο Κος Νίκος Τσικής,ο ομότιμος καθηγητής  κ. Λαυρέντιος Δελασούδας,ο Πρώην Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας Κος Γιάννης Θεοτοκάς,ο κος Νίκος Τσικής,η Κα Σοφία Κορωναίου-Καμπά (Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Αττικής) κ.α.Από τους Χιακούς  Συλλόγους: η Μαρία Παντελάρου– Γραμματέας του Μορφωτικού Συλλόγου Πυργίου «Γεώργιος Θεοτοκάς»,Σταμάτης Χονδρογιωργάκης (Χαλκουσίων Αττικής) Ευάγγελος Μέλης(Δαφνουσίων Αττικής), Μαρία Μόρου (αδελφότητας Ψαριανών)ο Κος Κυριάκος Τσιπούρας (Χιακή Αδελφότης Αττικοβοιωτίας)Αυγουστής Πατατουκάκης (Μεστούσων Αττικής), η Κα Ελευθερία Κολίτα  (Ζυφιανούσων).Ο κ. Στ.Καμπάς (επιστημονικού Συλλόγου Αργώ), ο κ. Γ. Χριστοφοράκης (Χριστοδούλειο ΄Ιδρυμα), ο κ. Γιάννης Βελέντζας (Σύνδεσμος Νεοφωκαέων), ο Γιώργος Καλογράνας (Κέντρο Λαογραφίας και πολιτισμού Δυτ.Αττικής),Κα Τζένη Μπέτση (Ηπειρωτών) ο Απόστολος Χριστοδουλάκης (Εστία Κρητών), Καραπέτρος (Μακεδόνων δυτ.Αττικής), Κος Αγαμέμνων Διαμαντογιάννης(Φίλοι Οικ. Πατριαρχείου)κ.α Χαιρετισμούς με συγχαρητήριες ευχές και για Καλή Χρονιά, απέστειλλαν και διαβάστηκαν: Ο Δήμαρχος Χίου Κος Σταμάτης Κάρμαντζης, ο Αντιδήμαρχος  Κος Γιάννης Ξενάκης και η πρόεδρος  της κοινότητας Πυργίου, κα Ειρήνη Βολάκη!

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ»ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ» είχε τόση ανταπόκριση..που  αποδείχθηκε μικρή…η τεράστια Αίθουσα του Δημαρχείου,για να χωρέσει τα Μέλη και τους Φίλους του και απέδειξε ότι ο κόσμος αναγνωρίζει τις προσπάθειές που κάνει…Και του χρόνου με υγεία!Καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους!!!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.