Κώστας Βασιλάκος: «Βροχή»

Βροχή

Το μέλλον συννεφιάζει,

Τα όνειρα δακρύζουν,

Οι καρδιές κλαίνε.

Τόση βροχή Θεέ μου , πως

Να χωρέσει στις ψυχές μας ;

 

Κώστας Βασιλάκος

 5/4/2020

(Από τη νέα μου ποιητική συλλογή).

……………………………………………………….

Σχόλιο.

«Ζούμε μαζί με άλλους ανθρώπους, επιδρούμε πάνω τους, αντιδρούμε σ’ αυτούς. Αλλά πάντοτε και κάτω από όλες τις πιθανές συνθήκες, είμαστε μόνοι. Οι μάρτυρες πηγαίνουν στην αρένα πιασμένοι χέρι χέρι, αλλά σταυρώνονται μόνοι.»- ‘Οι Πύλες της Αντίληψης’, Άλντους Χάξλεϊ.

Απόλυτη μοναξιά, απόλυτο κενό, απόλυτος τρόμος…. Με 20 λέξεις ο ποιητής Κώστας Βασιλάκος αποτυπώνει στο «Βροχή» τη σημερινή πραγματικότητα.…Πόση βροχή μπορούμε να αντέξουμε;

Τον Κώστα Βασιλάκο η στήλη τον φιλοξενεί συχνά λόγω της μεγάλης του δημοφιλίας σε εσάς τους πιστούς φίλους –αναγνώστες της ποίησης. Κοντά μας θα τον έχουμε σύντομα με ένα ακόμη ποίημα, αυτή τη φορά από την εξαιρετική ποιητική συλλογή του ‘ανάμεσα σε δυο στιγμές’/εκδόσεις ΣΟΚΟΛΗ/2017.

Τον ευχαριστώ θερμά για την άδεια δημοσίευσης του ποιήματος του ‘Βροχή’ καθώς και για την ευγενική προθυμία του για ποιοτική ενίσχυση της στήλης .

Επιμέλεια

Τασσώ Γαΐλα

Αρθρογράφος

Ερευνήτρια Ελληνικής λογοτεχνίας.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.