Τραπεζοκαθίσματα…. ντόρος να γίνεται!

Απευθύνομαι προς όλους τους υπεύθυνους και αρμόδιους φορείς και κυβερνώντες…. και τους θέτω τα ακόλουθα ερωτήματα βάζοντας κάτω την λογική με το κοινό μυαλό που πιστεύω ότι διαθέτω με την εμπειρία της ζωής μου των εβδομηντατριών χρόνων!
Σχετικά με την αραίωση στους χώρους της εστίασης και αναψυχής σε καφέ και μπάρ εντός και εκτός πόλεων. Από την στιγμή που άρχισε η κυκλοφορία σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και αεροπλάνα και βαπόρια που είναι οι χώροι κλειστοί και χαμηλοτάβανοι  και τα κυβικά μέτρα του χώρου πολύ περιορισμένα για τον κάθε άνθρωπο και δεν υπάρχει ο αέρας και το καθαρό οξυγόνο της ελεύθερης φύσης γιατί η μεγάλη πίεση και η αραίωση στα εστιατόρια..τα εξοχικά κέντρα τα παραλιακά και τα καταστήματα στις πλατείες; Δεν το συζητάμε να γίνει κάποια αραίωση κατά 15% ή 20% στα τραπεζοκαθίσματα και να μην γίνεται συνωστισμός και ο ένας πάνω στον άλλο όπως συμβαίνει κυρίως την καλοκαιρινή περίοδο! Αλλά το να γεμίσουν όλοι οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια με τραπεζοκαθίσματα το θεωρώ πολύ επικίνδυνο και μάλιστα θα βρούν την ευκαιρία μερικοί μερικοί αχόρταγοι επαγγελματίες να καταχραστούν της ευκαιρίας!
Γι’ αυτό προτείνω το αυτονόητο να ανοίξουν μέσα και έξω οι χώροι εστίασης με ποσοστό 80% κάλυψης του διαθέσιμου χώρου! Όπου υπάρχουν χώροι με ανοιχτά πορτοπαράθυρα και φυσικό εξαερισμό μέσα και έξω δεν νομίζω ότι χρειάζεται να δώσουμε περισσότερο χώρο γιατί όπως λέει μια παροιμία: Δώσε χώρο στον χωριάτη ν’ ανεβεί και στο κρεβάτι! Άλλωστε δεν νομίζω ότι μετά τον φόβο που υπάρχει για την μετάδοση της πανδημίας του Κορωνοϊού να γίνει από τους ίδιους τους πολίτες συνωστισμός στα εστιατόρια σε κλειστούς χώρους! Ο φόβος φυλάει τα έρμα! Βαρεθήκατε πλέον να ακούμε καθημερινά από όλα τα ΜΜΕ και εξαγγελίες και παράπονα από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και κυβερνώντες υπεύθυνους! Δώστε τέλος στην παραφιλολογία και ας προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό που επιβάλλεται με την ατομική υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση απ’ όλους μας!
Και όποιος δεν θέλει να πάθει κακό προσέχει για την προσωπική του υγεία και την ζωή του πλησίον του! Όποιος δεν θέλει σφυριές δεν πάει στα τσιγκαναριά … λέει μια παλιά παροιμία ! Αυτά τα ολίγα προτείνει το μικρό μου μυαλουδάκι!
Καλημέρα σας!
Χίος 19 Μαΐου 2020
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιωτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.