ΛΑ.Σ.: Απαράδεκτη η δημοτική αρχή, οδηγεί σε ασφυξία τις σχολικές επιτροπές!

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με τις σχολικές επιτροπές πρωτοβάθμιας και  δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εξ αιτίας της πολιτικής της δημοτικής αρχής!
Στην αρχή με τα γνωστά αυταρχικά τερτίπια, δεν διόριζε διοικήσεις, μετά διόρισε και άρχισε τα εντέλλεσθε είτε προς του διευθυντές των σχολείων , είτε προς τις καθαρίστριες με πλήρη άγνοια της θέσης τους και του νομοθετικού πλαισίου.
Το τερμάτισε με πρωτόγνωρες αποφάσεις που στεγνώνουν οικονομικά τα σχολεία, τα οδηγούν δε ασφυξία.
Την ώρα που τα λειτουργικά έξοδα έχουν εκτοξευτεί στα ύψη λόγω κορωνοϊού, την ώρα που έχουν παραγγείλει, μετά τις υποσχέσεις της για αποδέσμευση χρημάτων, εξοπλισμό για τη σύγχρονη και ασύγχρονη εκπαίδευση, έρχεται και παρακρατά χρήματα από την τακτική δόση, τη μια για το πετρέλαιο, την άλλη για τη ΔΕΗ και τέλος ετοιμάζεται να χρεώσει και το νερό!
Για πάνω από 10 χρόνια που η Λαϊκή Συσπείρωση μετέχει στον ενιαίο δήμο της Χίου, έχει να γίνει κάτι τέτοιο!!!
Το αποτέλεσμα, να δίνονται από την 1η δόση μόνο 30.000 χιλιάδες ευρώ στα σχολεία που ισοδυναμούν με ψίχουλα και τα αναγκάζουν να μην μπορούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους ή να μηδενίσουν τους λογαριασμούς τους!
Απαιτούμε άμεσα να γίνει δημοτικό συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα τα ζητήματα της εκπαίδευσης.
Απαιτούμε από τη δημοτική αρχή να πάρει πίσω τις απαράδεκτες και αντιεκπαιδευτικές αποφάσεις της, να αποδώσει τα χρήματα  για νερό, ρεύμα , και πετρέλαιο από τον προϋπολογισμό  του δήμου,  όπως έπρατταν και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές με έκτακτη επιχορήγηση.
Να ενισχύσει τα σχολεία όπως υποσχέθηκε για το μηχανολογικό εξοπλισμό.
Καλούμε τους μαζικούς φορείς της εκπαίδευσης να αντιδράσουν άμεσα και στεκόμαστε στο πλευρό τους.
Δυστυχώς η δημοτική αρχή και στον τομέα της εκπαίδευσης βρίσκεται στο πλευρό της κυβέρνησης της ΝΔ ακολουθώντας κατά βήμα τα χτυπήματα εναντίον της .
Ας αφήσει τους καθρέφτες αυτοϊκανοποίησης και ας σκύψει πάνω στα προβλήματα, διαφορετικά και φέρει βαριές ευθύνες και υπόλογη είναι απέναντι στο χιώτικο λαό.

 

Από το γραφείο τύπου

της Λαϊκής Συσπείρωσης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.