Λ. Πυκνής: Επανέρχομαι εν όψει απόφασης από το Δημοτικό συμβούλιο Χίου για ΠΡΟΚΕΚΑ…

Στις 25 Νοεμβρίου 2019 όταν γινόταν η αναζήτηση για σωστή θέση και επιλογή ΠΡΟΚΕΚΑ στην Χίο είχα γράψει στον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο και στο διαδίκτυο και είχα προτείνει μήπως πρέπει να γίνει η σωστή επιλογή ΠΡΟΚΕΚΑ και να γίνουν μαζί και οι Σωφρονιστικές φυλακές κράτησης Χίου;

Και είχα αναφερθεί προς πάσαν αρμόδια υπηρεσία και αρχή και σ’ όλους τους φορείς από Κυβέρνηση μέχρι Περιφέρεια, Τοπική αυτοδιοίκηση και Δικαιοσύνη ότι τώρα που είναι καυτό το σίδερο μήπως θα ήταν δυνατόν να εξευρεθεί χώρος και κατάλληλη θέση και να γίνει ο συνδυασμός ενός μεγάλου κλειστού κέντρου κράτησης που να περιλαμβάνει και τις Σωφρονιστικές φυλακές Χίου που εδώ και χρόνια συζητάμε για αποσυμφόρηση και να φύγουν μέσα από τον ιστό της πόλης που άλλωστε είναι σε πλήρη ανεπάρκεια.
Και επειδή βλέπω και καταλαβαίνω πόσο πολύ δύσκολα είναι τα γεγονότα για την ΒΙΑΛ και για το 17 ή το 18 και τρέχα γύρευε με όλα τα επεισόδια και την μεγάλη αναμπουμπούλα του παρελθόντος μήπως πρέπει οπωσδήποτε να δείτε εάν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί σε σωστό σημείο είτε κρατική ή ιδιωτική έκταση που να συνδυάζει την δημιουργία και ΠΡΟΚΕΚΑ και Σωφρονιστικές φυλακές συγχρόνως και να είναι αρκετά προσβάσιμο για όλες τις χρήσεις και ανάγκες διαμονής ύδρευσης και αποχέτευσης αλλά και η απόσταση να είναι τέτοια που να εξυπηρετεί και τον δικαστικό κλάδο και να έχουμε με ένα σμπάρο δυό τρυγόνια όπως λένε οι κυνηγοί!
Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η Χίος έχει πολλά κτιριακά φαντάσματα όπως το φράγμα της κόρης το γεφύρι και τον σκελετό του δικαστικού μεγάρου .
Πρέπει επιτέλους να βρείτε την σωστή λύση χθες και όχι στο περίμενε τόσα χρόνια με τις παλινωδίες και την ανευθυνότητα ειδικότερα των αρχόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης που σφυρίζουν αδιάφορα και κοιτάζουν να μην έχουν καμιά θέση,  επιλογή και άποψη για τυχόν μελλοντικό πολιτικό κόστος.
Νομίζω ότι είναι η κατάλληλη και η καλύτερη σωστή στιγμή για σωστές αποφάσεις για το καλό του κοινωνικού συνόλου των πολιτών της Χίου αλλά και των προσφύγων μεταναστών που ζουν και βιώνουν σε άθλιες συνθήκες.
Κοιτάξτε αγαπητοί συμπολίτες που έχετε την οποιανδήποτε εξουσία ο λαός της Χίου σας εξέλεξε για να λαμβάνετε αποφάσεις ακόμη και τολμηρές και όπως λέει και η παροιμία αν δεν σπάσουν αυγά ομελέτα δεν γίνεται!
Όλοι μαζί σπάστε τα αυγά και φτιάξτε την ομελέτα!
Καλό Μεσημέρι με τον ήλιο ίσως της ημέρας και κομματικής γιορτής του παρελθόντος να λιώνει σήμερα το σίδερο!
Χίος, 3 Σεπτεμβρίου 2020 
Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.