Λ. Πυκνής|| ΚΥΡΙΑΚΗ 14 Απριλίου γεμάτη νοσταλγικές παιδικές ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ

ΝΟΣΤΑΛΓΙΚΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ….Κυριακή 14 Απριλίου 2019 …

Επιτέλους μια ηλιόλουστη Ανοιξιάτικη μέρα να ζεστάνει το,κοκαλάκι μας μετά τους τόσους μήνες φετινής βαρυχειμωνιάς!

Όπως κάθε μέρα περπατώ ανάλογα τον καιρό και περιδιαβαίνω τους δρόμους της πόλης από παραλίες μέχρι σοκάκια περίπου από τέσσερα έως έξι χιλιόμετρα για να γυμνάζω τα γόνατα μου και να μην σκεβρώσω από την ξάπλα στο κρεβάτι ή τον καναπέ γράφοντας ή διαβάζοντας και τους τελευταίους έξι μήνες με το μαραφέτι IPad με διαδίκτυο και Facebook!

Σήμερα το χάρηκα και το απόλαυσα από γεγονότα και καταστάσεις που συνάντησα και αντίκρισα σ´όλη την διαδρομή!

Στην Αρχή τα πήρα στο κρανίο στη Λεωφόρο ΠΑΡΘΕΝΗΣ όταν είδα ταξιτζή στο αντίθετο ρεύμα να πηγαίνει κόντρα στο δρόμο και να του φωνάζουν ο Φίλος ο ΕΥΘΗΜΗΣ με την παρέα του ότι πάει αντικανονικά κι αυτός τον χαβά του!

Δεν βαριέσαι το έγραψα και χθες ότι χρειάζεται για μια εβδομάδα ο Αστυνομικός της Τροχαίας κ. Κολόμβος για να τους βάλει μυαλό και τάξη!

Βγαίνοντας και περπατώντας την παραλιακή οδό ΚΑΡΤΑΛΗΣ και φθάνοντας στο ΞΕΝΙΑ η χαρά μου ήταν απερίγραπτη βλέποντας πενήντα έως εξήντα περίπου μικρά παιδιά (Προσκοπάκια ..Οδηγοί ) δεν τα γνωρίζω και καλά τα βαθμολογικά τους να καθαρίζουν με γάντια και με μεγάλες σακούλες την Παραλία Μπελά Βίστα Ναυτικού Ομίλου!

Τους είπα ένα μεγάλο μπράβο και μερικές οδηγίες να προσέχουν το τι πιάνουν γιατί υπάρχουν και σκατά από σκύλους που τα πηγαίνουν οι διάφοροι για να κατουρήσουν και να τα βγάλουν βόλτα και ότι θα γράψω για αυτήν τους την ενέργεια!

Και πάλι ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ γιατί όταν τους είπα ότι αφού ο Δήμος δεν τα καθαρίζει τα καθαρίζετε εσείς πήρα την απάντηση ο ΔΗΜΟΣ είμαστε ΕΜΕΙΣ κ.Λευτέρη γιατί κάποια πιο μεγάλα με γνώριζαν!

Και για αυτήν την απάντηση αξίζει ένα πιο μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ!

Παίρνοντας την βόλτα μου έφθασα στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως κοντά στον Ασύρματο!

Η ΘΕΑ που αντίκρισα μόνο δάκρυα συγκίνησης δεν κύλισαν από τα μάτια μου!

Καμιά δεκαριά παιδιά κορίτσια και αγόρια έπαιζαν κρυφτό μέσα στο δρόμο και τα γύρω στενά! Το θέαμα αυτό έχω να το δω και να το αντικρίσω δεκαετίες!

Επιτέλους παιδιά μέσα στους δρόμους να παίζουν μου θύμισαν τις αλάνες που παίζαμε παιδιά τις δεκαετίες 1950-60-70 άντε και 1980 μετά τέλος το χάος το σαλόνι και ο καναπές!

Και μιας και ανάφερα τον καναπέ επειδή είδα και κάποιον παλιό μου γνώριμο ογδόντα χρονών στην βεράντα του και έχει κατακάτσει στην Πολυθρόνα και στο κρεβάτι προτρέπω σ´όλους τους άνω των εξήντα πέντε χρονών να σηκωθούν από το κρεβάτι και τον καναπέ και να περπατούν όπου υπάρχουν τουλάχιστον πεζοδρόμια και για άσκηση και να αναπνεύσουν λίγο θαλασσινό οξυγόνο που στη Χίο το έχουμε μπερικέτι!

Και όχι σαν και μερικούς μερικούς που κάνουν διάδρομο μέσα στο σπίτι που θα ξεχαστούν καμία φορά και θα σπάσουν τα μούτρα τους! Δυστυχώς η ώρα είναι 14.10 μεσημέρι και αρχίζει πάλι να συννεφιάζει!

Εύχομαι πλέον να δούμε ανοιξιάτικες μέρες γιατί φέτος μουλιάσαμε

!Καλο ΠΑΣΧΑ μου ΥΓΕΙΑ και ΧΑΡΑ!

Ένας ενεργός πολίτης της Χίου!

Λευτέρης ΠΥΚΝΗΣ
(ΜΑΛΛΙΑΣ )Καλλιμασιωτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.