ΜΑΡΙΑ ΠΕΡΡΗ!!! Γράφει η Αγγελική Αναστ. Τριπολίτη

 

 

 

Με αφορμή ένα σεμινάριο που παρακολούθησα, επηρεασμένη από την Καθηγήτρια που είχα την κ. Peggy Iliopoulou, που ήταν ένας εξαιρετικός και πανέξυπνος Άνθρωπος με Α κεφαλαίο και που ήταν Δίδυμος με ωροσκόπο Σκορπιό (αν και ο Δίδυμος ΜΕ ΤΟΝ Παρθένο ΔΕΝ ταιριάζει, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ στον γάμο, γιατί ο Δίδυμος βαριέται πιο γρήγορα…), κοινώς ΔΙΑΝΟΙΑ, μου ήλθε η έμπνευση να γράψω για μια αδελφική φίλη μου που έχασα (μια από τις καλύτερες φίλες και άνθρωπο που είχα ποτέ), που κι αυτή ήταν Διδυμάκι, την αείμνηστη Μαρία Περρή!!!

Υπήρξε ένα ΠΟΛΥ πονεμένο άτομο, για διάφορους ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥΣ λόγους (που δεν θέλω να αναλύσω, επειδή μερικά άτομα του οικογενειακού της περιβάλλοντος είναι ακόμα εν ζωή και μπορεί να πονέσουν), γι’ αυτό και μπορεί να έκανε κάποια λάθη στη ζωή της, με αποτέλεσμα μερικοί στη Χίο να τη θεωρούσαν «εύκολη». Αλλά η αλήθεια ήταν ότι της είχε λείψει η ΑΓΑΠΗ κι ότι για μένα υπήρξε Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ ΜΟΥ και η συγκλονιστικότερη προσωπικότητα που πέρασε ποτέ από τη ζωή μου. Με ΜΟΝΟ ΜΙΑ ματιά, με Radar, με Ακτίνες Χ, διείσδυσε μέσα μου κι έβγαλε την ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ μου και κατάλαβε πολλά για μένα, που είχα πάει κι εγώ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΗ και ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΗ σαν κι εκείνη από τους Χιώτες, οπότε τη λάτρεψα κυριολεκτικά και παρέμεινε ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΗ στη μνήμη μου!!!

Είχε δουλέψει ως Σεναριογράφος στο θέατρο (2005-2019), είχε τελειώσει τη Σχολή «Νίκος Κούνδουρος» (Απρ. 2006 – Δεκ. 2011), ήταν Ηθοποιός και Σεναριογράφος στη Θεατρική Ομάδα «Οι Αστούρθοι» (Σεπτ. 2005-2019), στην «Παρασκευόπουλος Arteam» (Σεπτ. 2012-2019), είχε σπουδάσει Σχεδιασμό και Εμψύχωση μαθημάτων Ελληνικής Γλώσσας στην Εταιρεία «Επάνοδος» (ΝΠΙΔ) για την Κοινωνική Επανένταξη Αποφυλακιζομένων (Σεπτ. 2017-2019), καθώς επίσης έκανε και Πρώην Σχεδιασμό-Οργάνωση-Συντονισμό/Εμψύχωση στην Εταιρεία, Βιωματικά Σεμινάρια Συναισθηματικής Αγωγής – Ολιστικό Μοντέλο Τεχνών (Φεβρ. 1995 – Ιουν. 2005).

Δηλαδή δούλεψε και ως Κοινωνική Λειτουργός σε φυλακισμένους και λήπτες ψυχικής υγείας, δηλαδή βοηθούσε και ψυχανέλυε με τη διεισδυτική της ματιά άτομα που είχαν κάνει κάποιο λάθος στη ζωή τους ή βρέθηκαν πεταμένα και παραμελημένα κάπου. Κι έπαιρνε έμπνευση και δύναμη απ’ αυτά (όπως και έδινε) για να γράφει πολύ ωραία κείμενα και ποιήματα, που αν δημοσιευθούν, κυριολεκτικά, θα γίνουν best seller και προσπαθώ να επηρεάσω τη μαμά της και τον άνδρα της να τα στείλουν για δημοσίευση, για να παραμείνει και το όνομα του Μαρακιού, ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΟ!!!

Σας γράφω εδώ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΗΣ (ίσως και το τελευταίο της…):

«Κάποτε, μια υπόλογα επιπόλαιη δικαιοδοσία, έσπειρε στυγνά ερμαφρόδιτη υποκρισία – με μια μόνο δικαιολογία – εκδίδοντας ανήμερη υπηρεσία, ώστε να προσδώσει εξόριστη αδιαθεσία. Μετά πραγματώνεται κάθε ατιμία για να αναδυθεί αναπηρία. Κατάρα στη σοφία που δίνει ευκαιρία! Ποιος σημαδεύει τέτοια παιδεία, δολοφονώντας κάθε είδους ευαισθησία; Ζήτω η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!» – ΜΑΡΙΑ ΠΕΡΡΗ, 7/2/2018.

Το φαινόμενο αυτό που λέτε, που λεγόταν ΜΑΡΙΑ ΠΕΡΡΗ, πέθανε πριν από 4 χρόνια, πριν ξεκινήσει ο COVID, από τον ιό της γρίπης. Και οι γιατροί είπαν ότι την έφαγε το τσιγάρο, ότι δηλαδή αν δεν κάπνιζε θα μπορούσε να είχε επιβιώσει…

Και με αφορμή κι αυτό (εκτός και από την καθηγήτριά μου), αλλά ξέροντας και πόσο φανατική καπνίστρια είμαι κι εγώ (που το Μαράκι ήταν η παρεούλα μου σ ’αυτήν την κακιά συνήθεια), ήθελα να γράψω αυτό το αφιέρωμα προς εκείνη, γιατί κάποια απ’ αυτές τις μέρες την είχαμε χάσει. Και φυσικά δεν άντεχα ψυχολογικά να παρευρεθώ στην κηδεία της (γιατί, ήθελα να παραμείνει ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΖΩΝΤΑΝΗ, στη μνήμη μου!!!) και μου λείπει πολύ η παρεούλα της και το να έχω έναν σοβαρό ΑΝΘΡΩΠΟ, με κεφαλαία γράμματα, να πω τον πόνο μου!!!

Αχ! βρε Μαράκι μου, πόσο μας λείπεις!!! Μακάρι εκεί στα σύννεφα ψηλά που βρίσκεσαι να περνάς όμορφα, χωρίς σκοτούρες και πόνο, γιατί ήσουν ψυχάρα και γιατί και το πολύ χρήμα δεν φέρνει συνήθως την ευτυχία (παν μέτρον άριστον) κι αφαιρεί ζωές!!! Και να το ξέρεις ότι συχνά-πυκνά μπαίνω στο προφίλ σου στο FB να σε αναπολώ και να παίρνω έμπνευση από τα κείμενά σου!!!

Με άπειρη ΑΓΑΠΗ,

η κολλητούλα σου,

Αγγελική Α. Τριπολίτου

Υ.Γ.:     ΑΧ, ΒΡΕ Μαράκι, ΑΠΟ ΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΖΗΛΕΙΑ, ΣΕ φάγανε… Ήσουν Ο ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟΣ ΤΡΑΓΟΣ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΟ ΘΥΜΑ ΤΟΥΣ!!!

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.