Μειώσαμε 50 φόρους, αυξήσαμε εισοδήματα – Στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει η πραγματική οικονομία

 

Στις σημαντικές διαφορές των οικονομικών εξαγγελιών και των δημοσιευμένων προγραμμάτων της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, στάθηκε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου καιΥποψήφιος Βουλευτής Χίου με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Νότης Μηταράκης.
Συγκεκριμένα σε εμφάνισή του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN το πρωί της Πέμπτης και συζητώντας με τους δημοσιογράφους, Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη, ο κ. Μηταράκης επεσήμανε πως  ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμά του εξηγεί πώς θα μοιράσει χρήματα αλλά όχι πώς θα παράγει. «Από το πρόγραμμα λείπει η έννοια της πραγματικής οικονομίας», σημείωσε ο κ. Μηταράκης και επεσήμανε πως «όσο δεν ανεβαίνουν στις δημοσκοπήσεις θα ανεβάζουν τα ποσά. Φτάσαμε στα 83 δισεκατομμύρια ευρώ. Το πρόγραμμα δεν εξηγεί πώς θα μπορέσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις να είναι ισχυρότερες, για να μπορέσουν να πληρώσουν».
Αναφερόμενος εν συνεχεία στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και στα πεπραγμένα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, σημείωσε πως «υπήρξαν τρεις αυξήσεις στον βασικό μισθό, υπήρξαν μειώσεις σε 50 φόρους, μειώσαμε τις ασφαλιστικές εισφορές». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις έκτακτες οικονομικές συνθήκες λόγω της ακρίβειας ο κ. Μηταράκης επεσήμανε πως «εάν δείτε σύγκριση πληθωρισμού και βασικού μισθού, προκύπτει αύξηση πραγματική 7,5%» ενώ συμπλήρωσε πως «όλα αυτά έγιναν λόγω του ρεκόρ επενδύσεων, εξαγωγών και τουρισμού. Έγινε από μία οικονομία που παράγει».
Παράλληλα αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση είπε: «Τον Σεπτέμβριο του 2022, ο μεγάλος φόβος που προσπαθούσε η αντιπολίτευση να διαχύσει ήταν ότι θα καταστραφούν τα νοικοκυριά τον χειμώνα, γιατί οι λογαριασμοί θα φτάσουν τις 5.000-6.000. Λέγανε ότι το Πάσχα δεν θα υπάρχει πασχαλινό τραπέζι. Καλώς ή κακώς όλα αυτά (τα pass) δούλεψαν».
Σχολιάζοντας δε τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μηταράκης έκανε και μία σύγκριση με το τι συνέβη στην Μεγάλη Βρετανία. Όπως είπε, «την απότομη πολιτική που προτείνει ο κ. Τσίπρας στις πρώτες ημέρες, την έκανε στη Μεγάλη Βρετανία η Λιζ Τρας, η οποία βγήκε μόλις εκλέχθηκε πρωθυπουργός και ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα κατευθείαν με μεγάλο δημοσιονομικό κόστος, χωρίς να το υποστηρίζει η πραγματική οικονομία, σε λίγες μέρες βρέθηκε ουσιαστικά εκτός αγορών η Μεγάλη Βρετανία και παραιτήθηκε η ίδια. Η αλήθεια είναι ότι μπορείς να δώσεις σημαντικές αυξήσεις μισθών, συντάξεων, να συνεχίσεις να μειώνεις φόρους, όταν έχεις μία ελληνική οικονομία, όπως είναι σήμερα, και έχει ρυθμό ανάπτυξης υπερδιπλάσιο της ΕΕ σε αντίθεση με την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ που είχε υποτετραπλάσιο. Οικονομία που παράγει μπορεί να κάνει κοινωνική πολιτική».

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.