Μετανάστες στα Ψαρά

 

Δεκάξι πρόσφυγες και μετανάστες εντοπίστηκαν χθες από στελέχη του λιμενικού να επιβαίνουν σε αλιευτικό σκάφος ανοιχτά των Ψαρών. Άμεση ήταν η κινητοποίηση του λιμενικού μεταφέροντας τους μετανάστες και πρόσφυγες στη Χίο ενώ συνελήφθη 19χρονος ως διακινητής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του λιμενικού:

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Χίου, για την ύπαρξη αλιευτικού σκάφουςμε ικανό αριθμό επιβαινόντων στη θαλάσσια περιοχή «Αγία Κυριακή» ν. Ψαρών.

Άμεσα στo σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου με τη συνδρομή στελεχών Αστυνομικού Σταθμού Ψαρών, εντόπισαν στην ευρύτερη θαλάσσια και χερσαία περιοχή, συνολικά δέκα έξι (16) αλλοδαπούς (15 άνδρες και 01 γυναίκα). Ακολούθως, Ν/Γ σκάφος προέβη στην περισυλλογή των εν λόγω αλλοδαπών και τους μετέφερε με ασφάλεια σε λιμένα ν. Χίου ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή ν. Χίου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 19χρονος, για παράβαση του άρθρου 29 παρ. 5 του Ν. 4251/2014 (Υποχρεώσεις ιδιωτών και υπαλλήλων – Κυρώσεις), ο οποίος περίμενε τους αλλοδαπούς κατά την αποβίβασή τους με σκοπό τη διευκόλυνση της παράνομης εισόδου τους στον ελλαδικό χώρο επ’ αμοιβή, ενώ κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των χιλίων επτακοσίων εξήντα ευρώ (1.760,00 €) .

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.