ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ, μία ταινία για τη διπλή ζωή ενός ανθρώπου

Στο ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ (AFTER LOVE) μία γυναίκα που μένει στη νότια Αγγλία μαθαίνει αφού πεθάνει ο πολυαγαπημένος, μουσουλμάνος σύζυγός της ότι ο τελευταίος διατηρούσε κατά τη διάρκεια του γάμου τους κρυφά δεύτερη σύντροφο, με παιδί, στη βόρεια Γαλλία. Στη συνέχεια, η παραπάνω χήρα προσεγγίζει, χωρίς να αποκαλύψει αρχικά την ταυτότητά της, την ερωμένη και το γιο του ανθρώπου που  έχασε και αυτό οδηγεί, μετά από κάποια ξεσπάσματα, στη συμφιλίωση των χαρακτήρων του συγκεκριμένου έργου με τις πολλές πλευρές του περιγύρου τους.

Σε αυτό το film του Aleem Khan (http://aleem-khan.com/afterlove) αξίζουν οι ωραίες λήψεις τοπίων και προσώπων του διευθυντή φωτογραφίας Alexander Dynan (https://amdynan.com/work/) και της ομάδας του, η ιδέα να κυριαρχεί στο παίξιμο της βασικής πρωταγωνίστριας η σιωπή, ως μέσο αντιμετώπισης του χαμού ενός προσφιλούς προσώπου της, και η ιδέα να διατηρείται η μνήμη του ανωτέρω νεκρού με τη βοήθεια τεχνικών μέσων, όπως το ηχητικό μήνυμα, η βιντεοκασέτα και η κασέτα κασετόφωνου. Επίσης, πολύ καλή ήταν η ερμηνεία της Joanna Scanlan, ως φορέα βουβού πένθους, και καλή αυτή του Talid Ariss, ως ατίθασου νέου. Παρόλα αυτά, το σενάριο βρίσκει κάποιο δίκιο σε όλες τις ηρωίδες και τους ήρωες της συγκεκριμένης ιστορίας για τις επιλογές ζωής τους. Έτσι όμως δεν υπάρχει ορθός επιμερισμός ευθυνών για το βίο του καθενός και της καθεμιάς.

Η ταινία, που είναι παραγωγή, μεταξύ άλλων, του B.B.C. Film (https://www.bbc.co.uk/bbcfilm/films/after-love) και του British Film Institute και έλαβε πολλά βραβεία σε διάφορα festivals του κόσμου, προβλήθηκε την Παρασκευή 27/01/2023 στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου, από την Κινηματογραφική Λέσχη Χίου (https://www.facebook.com/cinemaclubchios), σε ένα κοινό 70-80 ατόμων. Μακάρι περισσότεροι Χιώτες/Χιώτισσες να επιλέγουν, για την έξοδό τους, τις κινηματογραφικές προτάσεις της παραπάνω ομάδας φίλων του cinema, καθώς για την παρακολούθησή τους απαιτούνται μόνο πέντε ευρώ.

 

Κώστας Καγκελίδης

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.