Με αντισηπτικά από σήμερα η είσοδος στις εκκλησίες για ατομική προσευχή

Κεκλεισμένων των θυρών θα συνεχίσουν να διεξάγονται οι θείες λειτουργίες στις εκκλησίες μέχρι τις 16 Μαΐου, ενώ από τις 17 οι πιστοί θα μπορούν να μετέχουν στα μυστήρια.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας παρατείνεται, με τις ήδη ισχύουσες προϋποθέσεις, η δυνατότητα τέλεσης λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων κλπ με την παρουσία μόνο θρησκευτικού λειτουργού και του απαραίτητου βοηθητικού προσωπικού και χωρίς την παρουσία άλλων προσώπων, ενώ επιτρέπεται εκ νέου η ατομική προσευχή.

Ωστόσο, από τις 4 Μαΐου είναι εφικτή η προσέλευση πιστών για ατομική προσευχή. Σύμφωνα με την ΚΥΑ, η ατομική προσευχή θα τελεί υπό την ευθύνη του κατά τον νόμο θρησκευτικού λειτουργού.

«Ο συνολικός αριθμός των εντός των χώρων λατρείας παρευρισκομένων καθορίζεται σύμφωνα με την αναλογία του ενός (1) ατόμου ανά 10 τ.μ επιφανείας και με ελάχιστη απόσταση ενάμιση μέτρου μεταξύ τους. Σε περίπτωση που η επιφάνεια του χώρου λατρείας υπερβαίνει τα 500 τ.μ., ως μέγιστος αριθμός παρευρισκομένων ορίζεται ο αριθμός πενήντα (50)», αναφέρει, στο πλαίσιο των υποδείξεων του ο ΕΟΔΥ, για λόγους πρόληψης από τον κορωνοϊό.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.