Με πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών υψώνουν Σταυρό και μνημείο στον Κυριάκο Παπαδόπουλο

Σε μια διπλή αξιέπαινη κίνηση υψηλού συμβολισμού αναφορικά με την προσφυγική-μεταναστευτική κρίση στη χώρα μας προχωρά η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ).
Συγκεκριμένα, η ένωση αποφάσισε να χρηματοδοτήσει την ανέγερση ενός μνημείου για τον εκλιπόντα αξιωματικό του Λιμενικού Σώματος Κυριάκο Παπαδόπουλο, τον «ήρωα του Αιγαίου» που με αυταπάρνηση και κατάθεση ψυχής έσωσε εκατοντάδες ζωές προσφύγων – μεταναστών τα τελευταία χρόνια.
«Ένας συμβολικός φόρος τιμής και αναγνώρισης στον σπουδαίο συμπολίτη μας, που ανέδειξε τη γενναιοδωρία και τη φιλαλληλία των Ελλήνων με το έργο του, την κρίσιμη περίοδο που κορυφώθηκαν οι θαλάσσιες προσφυγομεταναστευτικές ροές» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της.
Παράλληλα, η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών θα χρηματοδοτήσει και την ανέγερση ενός σταυρού στο «πληγωμένο» από τις μεγάλες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές νησί της Λέσβου.
Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα άγνωστοι βανδάλισαν τον σταυρό στη βραχώδη ακτή Απελή στη Μυτιλήνη, ενώ πριν από λίγες ημέρες κατέστρεψαν και ένα εκκλησάκι.
Σύμφωνα με την ένωση, «ο σταυρός αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εθνικής μας ταυτότητας και της Ιστορίας μας».
Με τη συμβολική κίνηση αυτή, η ΕΕΝΕ θέλει να καταδείξει ότι μπορεί κανείς να είναι ευαίσθητος και φιλόξενος, και ταυτόχρονα να αγαπά και να τιμά τα εθνικά σύμβολα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.