ΜΗΠΩΣ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΜΟΙΑΖΕΙ ΤΟΥ ΛΙΟΝΤΗ ΒΟΡΡΙΑ; του Αριστείδη Ζαννίκου

 

 

Ο Λιοντής- που σκότωσε προ ημερών την πρώην του στη Θεσσαλονίκη και αμέσως αυτοκτόνησε- ήταν γνωστός στην Χιακή Κοινωνία.

Γνωστός ως Χρυσαυγίτης αλλά και ως πυγμάχος με καλογυμνασμένο σώμα που προέβαλε σε κάθε ευκαιρία.

Είχε τη φήμη βίαιου και εγωπαθή.  Διαβάζω ότι, κατά την ψυχολογία, πιθανά έπασχε από “Ναρκισσιστική Διαταραχή της Προσωπικότητας”. Άτομα αυτής της κατηγορίας, πληγώνονται εύκολα και συχνά αντιδρούν βίαια και με έντονη οργή.

΄Ενοιωσε προσβεβλημένος από την απόρριψη της πρώην του. Πληγώθηκε ο αρρωστημένος εγωϊσμός του. Και αντέδρασε βίαια. Σκότωσε μπροστά σε τρίτους την πρώην και, δευτερόλεπτα μετά, αυτοκτόνησε. Υπάρχει άραγε διαφορά μεταξύ του Βορριά και του Πούτιν;

Βεβαίως υπάρχει. Ο Λιοντής αφαίρεσε μια ζωή τελείως άδικα. Αφαίρεσε και τη δική του για να δείξει πόσο παλληκάρι ήταν!!  Ο Πούτιν αντίστοιχα αφαιρεί άδικα χιλιάδες ζωές, καταστρέφει εκατομμύρια ανθρώπους, αφανίζει μια Χώρα.

    Θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια ειρήνη, την ευημερία και την ελευθερία γειτονικών Κρατών. Θέτει όμως σε κίνδυνο σοβαρό και αυτούς που διαφεντεύει αυταρχικά επί είκοσι και πλέον χρόνια. Δηλαδή το Ρωσικό Λαό, του οποίου τα συμφέροντα, δήθεν, προστατεύει “δυναμικά και αποφασιστικά” !!

Και στις δύο περιπτώσεις η λογική δείχνει να έχει πάει “περίπατο”. Κάτι άλλο, πιθανά ψυχοπαθολογικό, συμβαίνει. Η ανθρωπότητα βίωσε τον Β΄Παγκόσμιο πόλεμο εξ αιτίας ενός ψυχικά άρρωστου ανθρώπου, του Χίτλερ.

  Μήπως λοιπόν είναι και ο Πούτιν ψυχικά ασθενής;. Κάποιοι, βιαστικά, απαντούν όχι. Πάσχει μήπως από “Ναρκισσιστική Διαταραχή Προσωπικότητας” ή “επιδειξιομανία”;

     Κατά τον ορισμό, “επιδειξιομανής” λογίζεται αυτός που ηδονίζεται (του αρέσει), να αυτοπροβάλλεται. Ακόμη και να δείχνει γυμνό το σώμα του έστω από τη μέση και πάνω.

Ο Πούτιν όντως δείχνει να “ηδονίζεται” φωτογραφιζόμενος ημίγυμνος, κάνοντας ιππασία ή ψαρεύοντας σε ποτάμια. Και δεν το κάνει επειδή “ζεσταίνεται”. Το κάνει για να “επιδείξει” το καλογυμνασμένο σώμα του !! Γι’ αυτό και οι συχνές φωτογραφίες του στα Μ.Μ.Ε. Διαβάζουμε ότι καθημερινά, επί ώρες, γυμνάζεται σε γυμναστήριο και κάνει κολύμπι. Οι πολεμικές τέχνες (σάμπο και τζούντο) είναι το χόμπι του!

Τον βλέπουμε συχνά (προφανώς σκόπιμα), να παίζει χόκεϊ επί πάγου, να κάνει σκι, καγιάκ ή ορειβασία, να οδηγεί αεροπλάνο ή αυτοκίνητα ταχύτητας. Ακόμη να ασκεί ένα ακόμη χόμπι του, αυτό του κυνηγιού. Με λίγα λόγια, ο άνθρωπος “τρελαίνεται” για προβολή της σωματικής του ρώμης και του “ατσαλάκωτου” προσώπου του, που, στα εβδομήντα του χρόνια, δεν έχει ούτε μια ρυτίδα!!

Ο ηγέτης, που νοιάζεται τόσο πολύ για την εξωτερική του εμφάνιση-όχι βέβαια για λόγους υγείας,- δεν μπορεί να είναι “νορμαλ”. Κάτι “έχει στραβώσει”. Τελευταία δείχνει να πάσχει από τη λεγόμενη “μανία Αυτοκρατορικού μεγαλείου”,καθισμένος μόνος και σε απόσταση από άλλους ηγέτες,ακόμα και στενούς συνεργάτες του!! Φοβάται-λέει-μη τυχόν προσβληθεί από κορωνοϊό, κάτι όμως που δεν τον εμπόδισε να καθίσει σε κοινό τραπέζι περιστοιχισμένος από όμορφες αεροσυνοδούς. Γι’ αυτό και οι διεθνείς φόβοι για το πού σκοπεύει να το “φτάσει”, είναι απολύτως δικαιολογημένοι. Ο Λιοντής έδειξε μέχρι πού μπορεί “να το φτάσουν” τέτοιοι χαρακτήρες. Μόνο που ο Λιοντής δεν ήταν ηγέτης μιας Χώρας με πυρηνικά !!!…

Θα κλείσω το σημερινό σημείωμα με μια έκκληση προς κάθε λογικό και, κομματικά, μη φανατισμένο. Έκκληση που σχετίζεται με τις ως άνω δραματικές εξελίξεις:

-Σταματήστε συμπατριώτες το αλληλοφάγωμα. Οι καιροί είναι δύσκολοι.

΄Οσο είναι “ακροδεξιός ο Κυριάκος” άλλο τόσο είναι φιλορώσος ή πιο σωστά “φιλοπουτινικός” ο Αλέξης. Ο Μητσοτάκης είναι ένας σύγχρονος κεντροδεξιός ηγέτης που του έλαχε να χειρισθεί απανωτά τρομακτικά δύσκολες κρίσεις. Ο Τσίπρας, όπως το έδειξε στην πράξη, είναι ένας “κρυπτοφιλοδυτικός” ηγέτης που ούτε με τους Ευρωπαίους “τα έσπασε” ούτε με τους Αμερικανούς “τα χάλασε”.

Επί Πρωθυπουργίας του α) τα Σκόπια (με την ονομασία “Βόρεια Μακεδονία”) μπήκαν στο ΝΑΤΟ, β) η Αλεξανδρούπολη παραχωρήθηκε στους Αμερικανούς, γ) προχώρησε η συμμαχία μας με το Ισραήλ και δ) απέλασε Ρώσους διπλωμάτες. Τον λες “φίλο” του Πούτιν αυτόν τον πολιτικό; Νομίζω όχι.

Τα παραπάνω επισημαίνονται από έναν απλό πολίτη που ούτε δεξιός είναι ούτε και κρυπτοσυριζαίος. Στα δύσκολα λοιπόν χρόνια που έρχονται, ας αφεθούν ο Μητσοτάκης, ο Τσίπρας και βεβαίως ο Ανδρουλάκης, (που προσώρας, προβάλει ως σοβαρός ηγέτης), να πορευθούν εντός της Δυτικής Συμμαχίας με τρόπο αταλάντευτο, χωρίς οι ακραίες φωνές κάποιων “δικών” τους, να τους επηρεάζουν.

     Η Ελλάδα, μόνο εντός μιάς, οικονομικά και στρατιωτικά, ισχυρής Δύσης, μπορεί να διασφαλίσει τα Εθνικά της συμφέροντα και μαζί αυτά της Κύπρου.

Ταυτόχρονα, ας “σοβαρευτούμε” και εμείς, οι απλοί πολίτες, ειδικά όσοι χρησιμοποιούμε τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αλλά και δημοσιογράφοι μεγάλων Μ.Μ.Ε. ΄Οχι άλλες ακραίες φωνές Αυτό επιτάσσει το Εθνικό συμφέρον σε καιρούς πολύ δύσκολους.

 “Καλή Σαρακοστή”, αν και κανείς δεν γνωρίζει πόσο θα διαρκέσει η φετινή λόγω πολέμου και ακρίβειας….

Βροντάδος 8-3-2022

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.