Μηταράκης: Εντός του α’ τριμήνου του 2024 παραδίδεται το Δικαστικό Μέγαρο Χίου  

Αυτοψία στο εργοτάξιο του νέου Δικαστικού Μεγάρου και επίσκεψη στο Πρωτοδικείο πραγματοποίησε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, παρουσία της Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου, κυρίας Ανθίππης Ζανάρα και του Αντιπροέδρου, κ. Γεωργίου Μεργέ.

Ο κ. Μηταράκης συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο μηχανικό που έχει την επίβλεψη του έργου για την αποπεράτωση του Δικαστικού Μεγάρου ξεναγήθηκε στους χώρους του νέου κτηρίου και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη. «Η Χίος αποκτά μετά από πάρα πολλά χρόνια ένα αξιοπρεπές δικαστικό Μέγαρο, αντάξιο του κύρους και της ιστορίας του νησιού», σημείωσε ο κ. Μηταράκης σε δήλωσή του και τόνισε πως αυτό παραδίδεται το αργότερο το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Στη συνέχεια ο , κ. Νότης Μηταράκης, επισκέφθηκε το ανακαινισμένο Πρωτοδικείο της Χίου, όπου συνομίλησε με τους δικαστικούς υπαλλήλους.

Όπως είπε ο κ. Μηταράκης πλέον οι Χιώτες και οι Χιώτισσες εξυπηρετούνται  προσωρινά σε έναν αξιοπρεπή χώρο απονομής της δικαιοσύνης μέχρι να ολοκληρωθεί σε 12 μήνες «αυτό το πραγματικά επιβλητικό Μέγαρο». Όπως είπε δε, «το υφιστάμενο Πρωτοδικείο έγινε αντικείμενο αναβάθμισης με χρηματοδότηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης που υπογράφηκε το καλοκαίρι του 2019, ώστε οι διάδικοι, οι δικηγόροι, οι δικαστές του νησιού μας να έχουν έναν αξιοπρεπή χώρο απονομής της δικαιοσύνης».

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του κ. Μηταράκη:

Τα “έργα της γενιάς μας” στη Χίο, πλέον, είναι σε φάση ολοκλήρωσης. Εδώ, στο νέο Δικαστικό Μέγαρο τον άλλο μήνα θα ολοκληρωθεί η εξωτερική τοιχοποιία και η παράδοση του έργου θα πραγματοποιηθεί το αργότερο, το πρώτο τρίμηνο του 2024. Η Χίος αποκτά μετά από πάρα πολλά χρόνια ένα αξιοπρεπές δικαστικό Μέγαρο, αντάξιο του κύρους και της ιστορίας του νησιού.

Βέβαια, την περίοδο 2019-2023, το υφιστάμενο Πρωτοδικείο έγινε αντικείμενο αναβάθμισης με χρηματοδότηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης που υπογράφηκε το καλοκαίρι του 2019, ώστε οι διάδικοι, οι δικηγόροι, οι δικαστές του νησιού μας να έχουν έναν αξιοπρεπή χώρο απονομής της δικαιοσύνης μέχρι να ολοκληρωθεί αυτό το πραγματικά επιβλητικό Μέγαρο που θα είναι διαθέσιμο στους Χιώτες σε δώδεκα μήνες.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.