Μηταράκης: “Η Χίος ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία – Αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις εξ’Ανατολών με αποφασιστικότητα

 

Στη Χίο για τον εορτασμό των 110 ετών από την Απελευθέρωση της Νήσου γιόρτασε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτής Χίου με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Νότης Μηταράκης ο οποίος εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Μηταράκης παρακολούθησε τη Δοξολογία για την εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας στην Ιερά Μητρόπολη Χίου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, κ. Μάρκου, ενώ μετά το πέρας της λειτουργίας κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο των Πεσόντων.

Στη συνέχεια, ο κ. Μηταράκης παρακολούθησε την παρέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων, των σχολείων, των πολιτιστικών και πολιτισμικών σωματείων, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση.

Μετά το πέρας της παρέλασης ο κ. Μηταράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Γιορτάζουμε σήμερα τον δεύτερο αιώνα ελευθερίας του Χιακού λαού ως μέρος του σύγχρονου ελληνικού κράτους, ένα νησί με ένδοξη ιστορία, ένα νησί με λαμπρό μέλλον.

Αντιμετωπίζουμε τις όποιες προκλήσεις εξ’ Ανατολών με αποφασιστικότητα. Επιλύσαμε τα ζητήματα του μεταναστευτικού με σχέδιο. Εκσυγχρονίζουμε τις υποδομές του νησιού με σκληρή δουλειά. Ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία”.

Τέλος, ο κύριος Μηταράκης επισκέφτηκε το κανονιοφόρο πλοίο Κ/Φ Κάσος, όπου απένειμε και του απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα από τον Πλωτάρχη Ιωάννη Σουλακάκη, τον οποίο ευχαρίστησε για την προσφορά του στη φύλαξη των συνόρων.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.