Μηταράκης στη Βουλή: “Με Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, δεν γίνονται απευθείας αναθέσεις, αλλά ανοιχτοί διεθνείς διαγωνισμοί και κυρίως Συμφωνίες – Πλαίσιο”  

 

Ενημέρωση στη Βουλή πραγματοποίησε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, αναφορικά με το ζήτημα του μεταναστευτικού στην Ελλάδα.

Απευθυνόμενος στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε το γεγονός ότι “επί της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, δεν γίνονται απευθείας αναθέσεις με κατά παρέκκλιση διαδικασίες στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, αλλά ανοιχτοί διεθνείς διαγωνισμοί και κυρίως Συμφωνίες- Πλαίσιο”.

Ως προς το θέμα των συμβασιούχων, είπε ότι “δίνουμε έμφαση στις μόνιμες προσλήψεις. Έχουμε 800 θέσεις εγκεκριμένες από το Υπουργικό Συμβούλιο και ήδη 500 είναι σε προωθημένο στάδιο του ΑΣΕΠ στη διαδικασία. Πρέπει το Υπουργείο να έχει μόνιμο προσωπικό και στην Υπηρεσία Ασύλου και στην Κεντρική Υπηρεσία και αυτός είναι ο στόχος μας, ώστε να αποφύγουμε Συμβάσεις στο μέλλον”.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι αποτελεί προτεραιότητα η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, σημειώνοντας ότι “η αλήθεια είναι ότι αυτό είναι και μια ιδεολογική μας διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς δεν ανοίξαμε τους διαγωνισμούς στις ΜΚΟ, όταν προκηρύσσαμε διαγωνισμούς, ανοιχτούς διεθνείς, τους προκηρύσσαμε σε κάθε είδους οικονομική οντότητα, η οποία είχε τις προϋποθέσεις και μπορούσε να συμμετάσχει.”

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στον αριθμό των μεταναστών που βρίσκονται στην χώρα μας ο κ. Μηταράκης παρέθεσε αναλυτικά στοιχεία, επισημαίνοντας ότι “έχουμε 220.000 ευρωπαίους πολίτες, πολίτες κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ομογενείς, έχουμε 287.000 υπηκόους Αλβανίας, οι περισσότεροι έχουν έρθει προ δεκαετιών στην Ελλάδα και δεν έχουν ακόμα ολοκληρώσει την πολιτογράφηση τους και 185.000 νόμιμοι πολίτες τρίτων χωρών, πλην Αλβανίας, οι οποίοι βρίσκονται στη χώρα μας. Έχουμε 15.000, περίπου, αιτούντες άσυλο και έχουμε 61.000 αναγνωρισμένους πρόσφυγες. Δεν γνωρίζουμε αν όλοι αυτοί βρίσκονται στην Ελλάδα. Αυτό το βρίσκουμε κάθε τρία χρόνια που πρέπει να ανανεώσουν το δελτίο τους”.

 

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.