Μητροπολίτης Χίου κ.κ Μάρκου: Ανεπιθύμητοι οι Αστυνομικοί στην Εκκλησία των Ταξιαρχών στα Μεστά.

Ανεπιθύμητοι… Ο χαρακτηρίσμος που καταγγέλλει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Την αντίδραση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χίου προκάλεσε η συμπεριφορά του Μητροπολίτη Χίου κκ Μάρκου, ανήμερα της εορτής των Ταξιαρχών στα Μεστά.

Σύμφωνα με τους Αστυνομικούς, μόλις τους αντίκρισε άρχιζε να φωνάζει ότι είναι ανεπιθύμητοι και τους έδιωξε από την Εκκλησία παρότι κάθε χρόνοι οι Αστυνομικοί τιμούν την εορτή των Ταξιαρχών.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, χαρακτηρίζει αυτή τη συμπεριφορά ως άκρως απαξιωτική, σημειώνοντας ότι δεν θα δεχθεί στο μέλλον καμία τέτοια υποτιμητική συμπεριφορά.

Πια θα ειναι η Ιδιαίτερο η απάντηση της Μητρόπολης Χίου για το τι προηγήθηκε καθώς και για ποιο λόγο ο Μητροπολίτης Μάρκος απαξίωσε τους Αστυνομικούς, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση των Αστυνομικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η αστυνομία ήταν παρούσα στην Πανηγυρική Εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στα Μεστά της Χίου, παρουσία του Μητροπολίτη Χίου.Βέβαια φέτος οι συνθήκες είναι διαφορετικές λόγω της πανδημίας.

Κατά την είσοδο του Σεβασμιότατου στο προαύλιο χώρο του Ι. Ναού οι δύο «άτυχοι» συνάδελφοι μας, που βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, έτυχαν μιας άκρως απαξιωτικής συμπεριφοράς.

Μόλις τους αντίκρισε άρχισε να φωνάζει:

«Περάστε έξω, είστε ανεπιθύμητοι εντός του χώρου της εκκλησίας, δεν είμαστε εγκληματίες για να βρίσκεστε εδώ» και όλα αυτά χτυπώντας την ποιμαντορική ράβδο δυνατά στο έδαφος.

Άραγε από πού μας έδιωχνε;

Οι συνάδελφοι ντροπιασμένοι και έπειτα από διαταγές που έλαβαν από την Υπηρεσία αποχώρησαν από τον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, δεχόμενοι την στήριξη και την συμπαράσταση των παρευρισκομένων.

Λυπόμαστε που στον οίκο του Θεού οι συνάδελφοι μας δέχτηκαν τέτοια υποτιμητική συμπεριφορά από τον άνθρωπο που θα έπρεπε να δείχνει έμπρακτα την αγάπη του στο ποίμνιό του.

Δεν δεχόμαστε απαξίωση από Κανέναν.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.