Χίος Μπροστά: Μετά τα γνωστά γεγονότα στην ΔΕΥΑΧ, παρόμοιες αναφορές υπάρχουν και για τα ΔΣ της ΔΙΑΝΟΧ

Σοβαρά ερωτηματικά πλέον γεννούνται με τις συνεδριάσεις των ΔΣ και τις αποφάσεις στα  νομικά πρόσωπα και τους  δημοτικούς οργανισμούς.

Με την πραγματοποίηση συνεδριάσεων εκ περιφοράς να έχει γίνει πλέον κανόνας, παρατηρούνται  αρκετά φαινόμενα λήψης αποφάσεων χωρίς καθόλου συζήτηση (με τηλεφωνική συνεννόηση ή με ελλιπή ενημέρωση για σημαντικά θέματα ή ακόμη και χωρίς εισηγήσεις , με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό) . Ανησυχητικό επίσης είναι ότι εμφανίζονται σύμβουλοι, να καταγράφονται  ότι υπερψηφίζουν θέματα χωρίς να ισχύει αυτό και να παρουσιάζονται ομόφωνες οι αποφάσεις.

Μετά τα γνωστά γεγονότα στην ΔΕΥΑΧ, παρόμοιες αναφορές υπάρχουν και για τα ΔΣ της ΔΙΑΝΟΧ.

Απαιτούμε οι συνεδριάσεις σε όλα τα ΝΠ και τις δημοτικές εταιρείες να γίνονται με τηλεδιάσκεψη (όσο διαρκεί η πανδημία), να τηρούνται πρακτικά και  να αναλύονται επαρκώς τα θέματα με λεπτομερείς εισηγήσεις.

Αν η κατάσταση δεν μεταβληθεί ως προς τον ορθό τρόπο λειτουργίας των ΔΣ των νομικών προσώπων του δήμου θα ζητηθεί έλεγχος νομιμότητας των αποφάσεων, ενώ μέχρι τότε θα απέχουμε των συνεδριάσεων.

ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.