Μόνο η Χίος έχει μείνει χωρίς εξεταστές οδήγησης – Πίεση στον Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών Γ. Ξενάκη άσκησαν οι ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης για να δώσει λύση

Την αγανάκτησή τους εξέφρασαν οι εκπαιδευτές οδήγησης, οι οποίοι συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Ξενάκη,την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι δεν υπάρχουν εξεταστές για να διενεργηθούν εξετάσεις οδήγησης.

Οι εκπαιδευτές άσκησαν πίεση στον Αντιπεριφερειάρχη, ενώ δε δίστασαν να τον κατηγορήσουν για αμέλεια, καθώς όπως είπαν από τις 10 Ιανουαρίου γνώριζε για την παραίτηση των εξεταστών και δεν διευθέτησε το ζήτημα με το να ενημερώσει το Υπουργείο Υποδομών προκειμένου αυτό να ορίσει νέο σώμα εξεταστών.

Ο κ. Ξενάκης από την πλευρά του ανέφερε ότι έχει προσπαθήσει να μεταπείσει τους εξεταστές να συνεχίσουν τις εξετάσεις, όμως δυστυχώς ήταν ανένδοτοι.

Ακόμη ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε στους εκπαιδευτές ότι αν στείλει το έγγραφο που οι τελευταίοι ζητούν στο Υπουργείο, τότε θα υπάρξει μεγαλύτερη καθυστέρηση στην έναρξη των εξετάσεων, και αυτό θα είναι ακόμη χειρότερο για τους υποψήφιους οδηγούς.

Οι τόνοι κατά τη διάρκεια της συζήτησης οξύνθηκαν με τους εκπαιδευτές να τονίζουν ότι από όλη την Ελλάδα μόνο στη Χίο δεν πραγματοποιούνται εξετάσεις νέων οδηγών διότι δεν υπάρχουν εξεταστές, με αποτέλεσμα εδώ και έξι μήνες ουσιαστικά να μην δουλεύουν. Είναι έτοιμοι όπως είπαν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους.

Τελικά, ο κ. Ξενάκης δεσμεύτηκε ότι μέχρι τη Δευτέρα να αποστείλει στο αρμόδιο Υπουργείο έγγραφο όπου θα ζητάει νέους εξεταστές για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου,. Αν αυτό τελικά δεν γίνει, και το θέμα δεν διευθετεί οι εκπαιδευτές δηλώνουν έτοιμοι να ξεκινήσουν νέες κινητοποιήσεις.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.