Νά μπούνε ΜΠΑΡΕΣ προτού σκοτωθούν λουόμενοι στον παραλιακό του Βροντάδου !

Πολλές φορές μάς θέτουν την ερώτηση γιατί οι ΧΙΩΤΕΣ πάνε δυο δυο …. και μάλιστα έχει γίνει και τραγούδι….αλλά όσοι γνωρίζουν υπάρχουν δύο εκδοχές και επεξηγήσεις η πρώτη λέει ότι επί Τουρκοκρατίας ” επειδή οι Τούρκοι όταν έβρισκαν στο δρόμο μόνο του κάποιον Χιώτη τον ανάγκαζαν να τον πάρουν στην πλάτη τους και να τον κουβαλούν…στην πραγματικότητα τους χρησιμοποιούσαν για μεταφορικό μέσον…οπότε ξύπνιοι οι Χιώτες άρχισαν να πηγαίνουν δυο δυο και όταν έβλεπαν Τούρκο κάθιζε ο ένας στην πλάτη του άλλου οπότε ο Τούρκος νόμιζε ότι καβάλα είναι άλλος Τούρκος!
Η βασική και κύρια εκδοχή κατά την δική μου άποψη και όπως λένε παλαιοί σοφοί Χιώτες είναι ότι ” στην κουβέντα πάνω εάν δεν ξέρει κάτι ο ένας ή δεν του έρχεται στο μυαλό την δεδομένη στιγμή το συμπληρώνει ο άλλος ” !
Θα μού πείτε τώρα τί θέλω να πω και πού θέλω να καταλήξω…. χθες το απόγευμα στην παραλία της Δασκαλόπετρας πού πηγαίνω πάνω από πενήντα χρόνια για μπάνιο τα τελευταία χρόνια συναντώ και τον φίλο τον Μιχάλη μορφωμένος και επιστήμονας που τον γνωρίζω από μικρό παιδί στην παλιά μου γειτονιά στο τότε ΛΙΒΑΝΕΙΟ ΘΥΛΕΩΝ ΧΙΟΥ καί μου λέει Λευτέρη διάβασα το άρθρο σου για την παραλιακή του ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ και μου άρεσε η περιγραφή αλλά υπάρχει κάτι που πρέπει να το γράψεις και να το επισημάνεις γιατί θα θρηνήσουμε λουόμενους…και συνεχίζει ο Μιχάλης και μου λέει αυτά πού δεν είχα προσέξει….
Υπάρχει περίπτωση στα συγκεκριμένα σημεία πού πλήθος κόσμου καθημερινά κάνουν μπάνιο κάτω από τον δρόμο σχεδόν σε όλο το μήκος από τους τρεις Μύλους μέχρι την ΜΟΥΡΙΑ να ξεφύγει κανένας τρελός πού τρέχει με το αυτοκίνητο και να πέσει στην παραλία και να σκοτωθούν άνθρωποι….γιαυτό γράψε σε παρακαλώ όποια αρμόδια αρχή είναι υπεύθυνη να φροντίσουν να βάλουν ΜΠΑΡΕΣ στην άκρη της παραλίας προτού γίνει η στραβή και θρηνήσουμε θύματα!
Γιαυτό απευθύνομαι σε όλες τις αρχές πού έχουν σχέση με το συγκεκριμένο θέμα είτε λέγεται κτηματική υπηρεσία του Δημόσιου ή Λιμενικό Ταμείο ή Δήμος ή Περιφέρεια ή Αστυνομία ή Λιμεναρχείο ή ακόμη και οι Δικαστικές Αρχές να επέμβουν και να μπούνε προστατευτικές ΜΠΑΡΕΣ όπου υπάρχει πρόβλημα και κολυμπούν καθημερινά εκατοντάδες άνθρωποι γιατί κάποια στιγμή θα κλάψουμε ανθρώπινες ζωές!
Επίσης να γίνουν διαγραμμίσεις σε όλους και τουλάχιστον στους μεγάλους δρόμους πού έχει τοποθετηθεί νέα άσφαλτος γιατί υπάρχουν τρελοί οδηγοί πού κάνουν παράνομο προσπέρασμα και ειδικότερα το βράδυ και είναι πολύ επικίνδυνο για την ασφαλή οδήγηση ,αλλά και υπάρχει κίνδυνος λόγω κακού φωτισμού να ξεφύγουμε από τον δρόμο και να στραπατσαριστούμε !
Ας το φροντίσουν όποιοι είναι αρμόδιοι δεν γνωρίζω ποιοι και ποιος αλλά τώρα πλέον που γνωρίζω την κατάσταση θα το παρακολουθώ και θα επανέλθω δριμύτερος!
Καλό ξημέρωμα σε όλους τους Έλληνες απανταχού γης!
Χίος 24 Αυγούστου 2021
Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.