Νέα αναβολή της έναρξης της σχολικής χρονιάς;

 

Πότε θα είναι η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς;

Σε πρόσφατη σύσκεψη έγινε εκτίμηση όλων των δεδομένων και οι σχετικές εισηγήσεις στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για το πότε θα κτυπίσει το «πρώτο κουδούνι» της νέας σχολικής χρονιάς.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και με τις εκτιμήσεις των ειδικών όλα θα κριθούνμέχρη τέλη Αυγούστου, βάση της έξαρσης των κρουσμάτων στην χώρα μας, οπότε και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Θεωρείται δε δεδομένο ότι η απόφαση για να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά στις 7 Σεπτέμβριου είναι απίθανο.

Το υπουργείο Παιδείας δεν επιθυμεί την αναβολή της έναρξης της σχολικής χρονιάς, ωστόσο, είναι σίγουρο ότι θα αναθεωρήσει αν τα κρούσματα του κορονοϊού πολλαπλασιάζονται.

Τα νέα δεδομένα, με την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες 10 ημέρες, αλλάζει το χρονοδιάγραμμα και στα σχολεία, με αναβολή έναρξης της σχολικής χρονιάς μέχρη και ένα μήνα μετά, ασφαλώς δημιουργώντας πολλά προβλήματα σε χιλιάδες οικογένειες αλλά και εκπαιδευτικούς.

Σε καμιά περίπτωση επιστήμονες και κυβέρνηση δεν θα ήθελαν να ανοίξουν τα σχολεία ενώ η χώρα βρίσκεται στο μάτι του κύκλωνα και καταγράφονται εκατοντάδες κρούσματα καθημερινά.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.