• Νέα επιχορήγηση ύψους 74.400 ευρώ στο Δήμο Ψαρών για νέα μονάδα αφαλάτωσης και για αυτόνομη μονάδα παραγωγής και διάθεσης πόσιμου ύδατος

Με το ποσό των 74.400 ευρώ επιχορηγήθηκε ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών για την κατασκευή των συνοδών έργων εγκατάστασης και λειτουργίας της νέας μονάδας αφαλάτωσης 300 m3/d καθώς και την προμήθεια και εγκατάσταση αυτόνομης μονάδας παραγωγής και διάθεσης πόσιμου ύδατος (water kiosk), δυναμικότητας 6κ.μ/ημέρα.

Οι δύο νέες αποφάσεις που υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης έρχονται ως συνέχεια των δεσμεύσεων που αποκόμισε ο Δημάρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών κ. Κωνσταντίνος Βρατσάνος κατά την πρόσφατη συνάντησή τους (16 Μαρτίου) στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η χρηματοδότηση αυτή έρχεται σε συνέχεια επιχορήγησης με το ποσό των 120.000 ευρώ για την εκπόνηση όλων των απαραίτητων μελετών που αφορούν στην κατασκευή νέας δεξαμενής ύδρευσης 1.000 m3 και αντλιοστασίου, καθώς και την εγκατάσταση και λειτουργία νέας μονάδας αφαλάτωσης 300 m3/d.

«Οφείλουμε τις πιο θερμές μας ευχαριστίες στον κ. Κουτουλάκη που από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του, ακούραστoς, με τις γνώσεις του και την ενεργητικότητά του, στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης στον αγώνα μας για την άμβλυνση και επίλυση των πολλών και σύνθετων προβλημάτων που ταλανίζουν τα νησιά μας και ιδιαίτερα τα μικρονήσια μας», τόνισε ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Βρατσάνος ανακοινώνοντας τα άμεσα και ορατά αποτελέσματα για τους κατοίκους των Ψαρών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.