Νέο ασθενοφόρο στο νησί από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης

Πέντε νέα ασθενοφόρα σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα παραδόθηκαν στον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου  από τον διεθνή οργανισμό μετανάστευσης  της Ελλάδας με τη χρηματοδότηση του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εσωτερικών της Δημοκρατίας της Αυστρίας,.
Τα ασθενοφόρα
οχήματα, που παραδόθηκαν θα ενισχύσουν άμεσα τις επιχειρησιακές δυνάμεις του ΕΚΑΒ στη Λέσβο, στη Χίο, στη Σάμο, στη Κω και στη Λέρο, με γνώμονα τη διατήρηση της βέλτιστης παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας τόσο προς τους πολίτες όσο και προς τον προσφυγικό-μεταναστευτικό πληθυσμό των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης των εν λόγω νησιωτικών περιοχών.
«Με τη δωρεά αυτών των 5 ασθενοφόρων οχημάτων για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών και του προσφυγικού και μεταναστευτικού πληθυσμού των επιβαρυμένων νησιών, το ΕΣΥ ενισχύεται ακόμη περισσότερο. Ως υπουργείο Υγείας, επιδιώκουμε καθημερινά να βελτιώνουμε τα αντανακλαστικά μας, τις υπηρεσίες μας αλλά και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό μας, έτσι ώστε να διασφαλίζουμε το κοινωνικό αγαθό της δημόσιας δωρεάν υγείας προς όλους», ανέφερε ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του υπουργείου Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος.
«Η δωρεά των πέντε ασθενοφόρων από την κυβέρνηση της Αυστρίας είναι μία πολύτιμη προσθήκη στο ΕΚΑΒ και έρχεται μετά τις συντονισμένες ενέργειες του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης. Τα πέντε οχήματα θα μεταφερθούν σε Χίο, Λέσβο, Σάμο, Κω και Λέρο, τα πέντε νησιά δηλαδή που έχουν συμβάλλει στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, ενισχύοντας έτσι τις τοπικές δομές Υγείας», ανέφερε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων ‘Ασυλο του υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου, Μάνος Λογοθέτης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.