Νέο διάγγελμα Ζελένσκι: Προειδοποιεί τους μισθοφόρους που στρατολογεί η Ρωσία: «Θα είναι η χειρότερη απόφαση της ζωής σας»

 

 

 


Με νέο διάγγελμα που απηύθυνε στον ουκρανικό λαό, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επιχείρησε εκ νέου να αναπτερώσει το ηθικό των συμπατριωτών του, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να κρατούν όλες τις στρατηγικής σημασίας περιοχές.

«Η Μαριούπολη μας, το Χάρκοβο μας, το Τσερνίχιβ μας, η περιοχή του Κιέβου, το Ιζιούμ και όλες οι πόλεις των ηρώων μας, που βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση… Κάνουμε τα πάντα. Ολοι μας. Ο στρατός μας, η αστυνομία, οι ανθρωπιστικές συνοδείες, η εκκλησία… Όλος ο λαός μας. Δεν θα σας αφήσουμε. Και δεν θα τους συγχωρήσουμε. Θα είστε ελεύθεροι. Οπωσδήποτε. Το ξέρω. Όπως όλοι μας στη γη μας», ανέφερε ο κ. Ζελένσκι.

Διαβεβαιώνει ότι η Ουκρανία δεν έχει χάσει περιοχές


Παράλληλα, ο Ζελένσκι απευθυνόμενος στους Ρώσους τόνισε ότι η Ουκρανία συνεχίζει να κρατά όλες τις βασικές περιοχές που πολιορκούνται από τις ρωσικές δυνάμεις.

Οσο για τις πληροφορίες ότι η Ρωσία έχει στρατολογήσει ξένους μαχητές για να ενίσχυση την εισβολή της στην Ουκρανία, ο Ουκρανός πρόεδρος είπε: «Έχουμε πληροφορίες ότι ο ρωσικός στρατός στρατολογεί μισθοφόρους από άλλες χώρες και προσπαθεί να εξαπατήσει όσο το δυνατόν περισσότερους νέους εντός των στρατιωτικών του υπηρεσιών. Ολο και περισσότεροι Ρώσοι στρατιώτες έχουν αιχμαλωτιστεί. Ανάμεσά τους, υπάρχουν και εκείνοι που αρνούνται να επιστρέψουν στη Ρωσία. Υπάρχουν πολλοί που δεν μιλούν καν στη Ρωσία, που δεν τους παίρνουν πίσω. Οι οικογένειες ορισμένων στρατιωτών έχουν πεθάνει, παρότι είναι αιχμάλωτοι και ζωντανοί».

Ζελένσκι: Θα είναι η χειρότερη απόφαση της ζωής σας…


Προειδοποιώντας παράλληλα όσους θα ενταχθούν στα ρωσικά στρατεύματα, ο Ζελένσκι υποστήριξε: «Θα είναι η χειρότερη απόφαση της ζωής σας. Η μεγάλη διάρκεια ζωής είναι καλύτερη από τα χρήματα που σας προσφέρουν για μία πολύ σύντομη ζωή».

«Κάθε μητέρα που γνωρίζει ότι ο γιος της στάλθηκε στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας πρέπει να ελέγξει πού βρίσκεται ο γιος της. Ιδιαίτερα, όσοι δεν μπορούν να έρθουν σε επαφή με τα παιδιά τους, στους οποίους είπαν ότι τα παιδιά τους πέθαναν, αλλά δεν παρέλαβαν τα σώματά τους. Υπάρχουν αριθμοί τηλεφώνου στο διαδίκτυο που μπορείτε να καλέσετε και να μάθετε τι συμβαίνει με τα παιδιά σας. Δεν σχεδιάζαμε να πάρουμε χιλιάδες αιχμαλώτους. Δεν χρειαζόμαστε 13.000 ή περισσότερους νεκρούς Ρώσους στρατιώτες. Δεν θέλαμε αυτόν τον πόλεμο. Θέλουμε μόνο ειρήνη. Και θέλουμε να αγαπάτε τα παιδιά σας περισσότερο από όσο φοβάστε την κυβέρνησή σας», δήλωσε ο Ζελένσκι απευθυνόμενος στις Ρωσίδες μητέρες.

Η έκκληση στο γερμανικό κοινοβούλιο


«Απευθύνθηκα στο κοινοβούλιο της Γερμανίας, μίας από τις χώρες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο, στην Ευρώπη, ενός από τους φυσικούς ηγέτες στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Μίλησα όχι μόνο ως πρόεδρος, αλλά και ως Ουκρανός, ως πολίτης, ως Ευρωπαίος, ως κάποιος που ένιωθε εδώ και πολλά χρόνια ότι το γερμανικό κράτος βρίσκεται πίσω από έναν τοίχο, έναν αόρατο αλλά ισχυρό τοίχο που μας χωρίζει. Είδαμε πώς, για δεκαετίες, η Γερμανία πάλεψε για την οικονομία της, για νέους ρωσικούς αγωγούς φυσικού αερίου και παλιά ευρωπαϊκά όνειρα. Ονειρεύεται κάποια συνεργασία που η Ρωσία δεν παίρνει στα σοβαρά για πολύ καιρό», επισήμανε ο Ζελένσκι, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι απόψεις των Γερμανών αλλάζουν.

«Βλέπουμε ότι η Γερμανία αναζητά έναν νέο τρόπο. Βλέπουμε πόσο ειλικρινά υποστηρίζει η πλειοψηφία των Γερμανών την αναθεώρηση της παλιάς πολιτικής. Βλέπουμε ότι ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς έχει μια μεγάλη ευκαιρία και μια μεγάλη αποστολή να δώσει στη Γερμανία ανανεωμένη ηγεσία. Δώστε ειρήνη στην Ευρώπη. Μακροχρόνια και, κυρίως, ειλικρινή».

Ο Ζελένσκι τόνισε ότι αισθάνεται πως πλέον «καταλαβαίνουν την Ουκρανία», μετά τις συνομιλίες του με τους Εμανουέλ Μακρόν και Τζο Μπάιντεν, αλλά και την παρουσία του στο γερμανικό κοινοβούλιο.

«Νιώθω ότι μας καταλαβαίνουν καλύτερα. Στην Ευρώπη, στον κόσμο, σε διάφορες χώρες. Και μας δίνουν όλο και περισσότερη υποστήριξη. Αυτή που ζητούσαμε».

Ζελένσκι σε Ρωσία: Είμαστε διαφορετικοί τώρα, όχι σαν το 2014…


«Οι εισβολείς νόμιζαν ότι πήγαιναν στην Ουκρανία που είχαν ξαναδεί το 2014-2015, την οποία διέφθειραν και δεν την φοβήθηκαν. Αλλά τώρα είμαστε διαφορετικοί…», υποστήριξε. Αυτό μας επιτρέπει να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας ενάντια σε μια επίθεση πλήρους κλίμακας 22 ημερών. Ολα όσα κάναμε εδώ και πολλά χρόνια για την άμυνά μας, για τις τακτικές μας, που δεν μπορούν να αποκαλυφθούν όσο ο πόλεμος είναι σε εξέλιξη».

πηγή:.iefimerida.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.