Νέο πλοίο στην ναυτιλιακή Diana Shipping της οικογένειας Παληού

 

Σε αγορά πλοίου μετά από πολλά χρόνια προχώρησε η Diana Shipping.

Η εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο εταιρεία της Οικογένειας Παληού, ανακοίνωσε την αγορά του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Magnolia», ένα kamsarmax, 82.165 dwt το οποίο ναυπηγήθηκε το 2011. Το πλοίο αποκτήθηκε αντί 22 εκατ. δολ. και αναμένεται να το παραλάβει τον προσεχή Φεβρουάριο.

Σημειώνεται ότι τελευταία φορά που η εταιρεία κινήθηκε στην αγορά second hand πλοίων ήταν το 2017 όταν παρέβαλε τρία πλοία. Έκτοτε εμφανίζονταν ως πωλητής, πουλώντας μεγαλύτερης ηλικίας πλοία, μειώνοντας τον στόλο από τα 50 στα 36 πλοία (χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η νέα αγορά).

Παράλληλα η Diana Shipping ανακοίνωσε την αγορά 3.333.333 ιδίων μετοχών, ή περίπου το 3,6%, του συνόλου των εισηγμένων κοινών μετοχών, στην τιμή των 4,50$ ανά μετοχή. Η προσφορά θα λήξει στο τέλος της ημέρας, στις 5:00 μ.μ., Ανατολική ώρα, στις 16 Αυγούστου 2021, εκτός εάν παραταθεί ή αποσυρθεί. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι είναι προς το συμφέρον της εταιρείας να επαναγοράσει μετοχές αυτή τη στιγμή, δεδομένης της θέσης μετρητών και της τιμής της μετοχής της Diana Shipping.

Τα θυμίσουμε ότι τα ηνία της ναυτιλιακής Diana Shipping, έχει αναλάβει από την 1η Μαρτίου η Σεμίραμις Παληού, κόρη του Χιώτη εφοπλιστή Συμεών Παληού και ιδρυτή της εταιρείας που δραστηριοποιείται στην αγορά ξηρού φορτίου.

πηγή:reporter.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.