Νέο υδροφόρο πυροσβεστικό όχημα στις Οινούσσες

https://diafaneia.eu/wp-content/uploads/2021/10/235949203_2055986077912868_2052309021539778639_n.jpg
Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Οινουσσών κ. Γιώργος Δανιήλ:
«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση παραλάβαμε το νέο υδροφόρο πυροσβεστικό όχημα, το οποίο έρχεται να ενισχύσει περαιτέρω τον στόλο και τον εξοπλισμό του Δήμου μας! Το ολοκαίνουριο πυροσβεστικό NISSAN NAVARA King Cab (4×4) διαθέτει δεξαμενή νερού 600L με αυτόνομο αντλητικό συγκρότημα και τυλικτήρα σωλήνος “άμεσης επέμβασης” καθώς και πλήρη συνοδευτικό εξοπλισμό με τα αναγκαία παρελκόμενα.
Η προμήθεια αποτελεί μέρος του εξοπλισμού στο πλαίσιο της πράξης “Προμήθεια μέσων πρόληψης και διαχείρισης κινδύνων σχετικά με την κλιματική αλλαγή” συνολικής αξίας 213.280,00 ευρώ. Χρηματοδοτήθηκε από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Β. Αιγαίου 2014-2020 και αναμένουμε πολύ σύντομα κι έναν ελαστιχοφόρο εκσκαφέα.
Η πράξη υλοποιήθηκε με την διοικητική υποστήριξη του Τμήματος Προμηθειών του Δήμου Χίου και της Τεχνικής Υπηρεσίας και με την συμβουλευτική συνδρομή από την Ομάδα Υποστήριξης Νησιωτικών Περιοχών της ΜΟΔ Α.Ε.
Αισθάνομαι καθήκον να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες του Δήμου και των κατοίκων της Αιγνούσας προς τους φίλους Αντιδημάρχους Χίου: κ. Γιάννη Ξενάκη (Τεχνικών Υπηρεσιών) και κ. Γιώργο Μπελέγρη (Οικονομικών), τους υπηρεσιακούς παράγοντες, την ΜΟΔ κι άπαντες τους εμπλεκόμενους στο διαγωνισμό.
Το νέο όχημα μαζί με τον εν εξελίξει σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής ισχυροποιεί τον νευραλγικό τομέα της Πολιτικής Προστασίας, την οποία θέσαμε ως προτεραιότητα ευθύνης από την πρώτη ημέρα της δημοτικής μας θητείας. Εντάσσεται στον μηχανισμό πρόληψης κι αντιμετώπισης πυρκαγιών, που ενεργοποιούμε κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου και μας παρέχει την κρίσιμη κι απαραίτητη δυνατότητα άμεσης επέμβασης και κατάσβεσης εστιών πυρκαγιάς.
Η Αιγνούσα κάθε μέρα αλλάζει! Με ασφάλεια κι ευθύνη για τον τόπο μας και τους κατοίκους του!».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.