Να λειτουργούν και τα Σ.Κ τα γραφεία τουρισμού ενόψει τουριστικής σεζόν

Επιστολή προς τον Δήμαρχο Χίου κ. Ιωάννη Μαλαφή, απέστειλε ο Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων, αναφορικά με την αύξηση της τουριστικής προσέλευσης στο νησί, και για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους να λειτουργούν τα τουριστικά γραφεία και τα Σαββατοκύριακα:
“Καθώς μπήκε η άνοιξη η τουριστική κίνηση ξεκινάει σιγά σιγά. Το ερχόμενο Σάββατο αναμένεται μεγάλη κίνηση επισκεπτών από την Τουρκία λόγω της Μόστρας και στη συνέχεια έχουμε τον ερχομό του πρώτου κρουαζιερόπλοιου στις 23 Μαρτίου που πέφτει Σάββατο ενώ την δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου οι Τούρκοι γιορτάζουν το τέλος του Ραμαζανιού που συνεπάγεται μεγάλη άφιξη από τη γείτονα χώρα. 2 πράγματα θα θέλαμε να σας εφιστήσουμε την προσοχή σας:
Το πρώτο έχει να κάνει με το γραφείο τουρισμού. Τα σαββατοκύριακα που πάντα έχει μεγαλύτερη κίνηση στο νησί και οι επισκέπτες χρειάζονται πληροφορίες είναι σημαντικό να είναι ανοικτό το γραφείο τουρισμού όπως συμβαίνει σε όλα τα τουριστικά μέρη του κόσμου ή τουλάχιστον το Σάββατο για κάποιες ώρες. Για παράδειγμα το πρώτο κρουαζιερόπλοιο θα φτάσει Σάββατο και οι τουρίστες θα παραμείνουν στο νησί για λίγες ώρες. Με την παροχή τουριστικού χάρτη και πληροφοριών από το γραφείο θα μπορέσουν πιο εύκολα να γνωρίσουν την πόλη καθώς και το υπόλοιπο νησί νοικιάζοντας ίσως ένα αμάξι.
Το δεύτερο έχει να κάνει με την υποδοχή των επισκεπτών όταν υπάρχει μαζική άφιξη τους. Για παράδειγμα το ερχόμενο Σάββατο αναμένονται ουρές στο τελωνείο. Λόγω της αναμονής τους καλό είναι να υπάρχουν νεράκια διαθέσιμα, καραμέλες μαστίχας ή κάποιο άλλο τοπικό προϊόν ως ένδειξη καλωσορίσματος και ένα ευχαριστώ από τους Χιώτες που μας επέλεξαν για τις διακοπές τους. Αυτή η κίνηση στα μάτια τους μόνο θετικό πρόσημο μπορεί να έχει και να αγνοήσουν όσο γίνεται την κόπωση λόγω της ορθοστασίας μέχρι να βγουν από το τελωνείο. Σε ότι αφορά την άφιξη των κρουαζιερόπλοιων επίσης θα μπορούσε να στηθεί ένα τραπεζάκι με το που βγαίνουν και να τους προσφερθεί κάποιο τοπικό προϊόν ως καλωσόρισμα και οδηγίες πως να πάνε προς το γραφείο τουρισμού. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το νησί μας δεν έχει απευθείας αεροπορικές αφίξεις από το εξωτερικό οι ξένοι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων κάλλιστα μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της Χίου μέσω της ανάρτησης ιστοριών και φωτογραφιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το καλωσόρισμα προς αυτούς με τον παραπάνω τρόπο μετράει πολύ. Με στοχευόμενες μικρές κινήσεις μπορεί να έχουμε καλά αποτελέσματα. Κλείνοντας για να σας αναδείξουμε πόσο έμφαση δίνουν άλλοι τουριστικοί προορισμοί στην υποδοχή των τουριστών θα σας πούμε το παράδειγμα της Χαβάης όπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία όπου στους τουρίστες τους περνάνε περιδέραια λουλουδιών.”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.