Να μη γίνει το Μονοδένδρι ένα Νέο ΜΑΤΙ!

Επειδή πολλά λέγονται και γράφονται ξαναδημοσιεύω το άρθρο μου που έχω γράψει τον Ιούνιο του 2019 και είχα γράψει ότι το αφιερώνω στους κατοίκους της περιοχής του Μονοδενδρίου!
Τυχαία συνάντηση χθες το πρωί στην αγορά της Χίου…ο παλιός μου φίλος Κώστας Ρισκάκης με σταμάτησε και μου λέει: Βρε Λευτέρη εσύ που γράφεις και δημοσιεύεις τόσα πολλά και τα λες έξω από τα δόντια γράψε κάτι και για το Μονοδένδρι που προχθές ευτυχώς πρόλαβε η Πυροσβεστική και δεν καήκαμε σαν το ΜΑΤΙ !
Και να σου εξηγήσω γιατί: Υπάρχει μόνο ένας δρόμος και αυτός σε πολλά σημεία είναι στενός και πολύ δύσκολος!
Πρέπει να γίνει κάτι…γιατί θα καούμε ζωντανοί!
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να μπορέσουμε να γλιτώσουμε αν γίνει καμιά μεγάλη φωτιά!
Πρίν πολλά χρόνια επί Δημαρχίας ΜΕΝΝΗ είχε κάνει σχεδιασμό κάποιος μηχανικός από την Μυτιλήνη τον έλεγαν Προβατά! Αλλά άλλαξε η Δημοτική αρχή και δεν έγινε τίποτα!
Γιαυτό σε παρακαλώ γράψε κάτι, εσένα σε διαβάζουν και πολλές φορές οι διάφορες υπηρεσίες ανταποκρίνονται!
Όπως μάθαμε ότι επενέβη η Εισαγγελέας στην περίπτωση των δένδρων και της ΔΕΗ στο Χωρέμικο !
Αυτά σήμερα τα γράφω ΌΧΙ για τους σημερινούς Άρχοντες γιατί ξέρω ότι πλέον ΑΓΡΟΝ ηγόρασαν!
Τα γράφω για να τα δουν και να προγραμματίσουν οι νέοι Άρχοντες και Δήμαρχος και Περιφερειάρχης!
Πιστεύω ότι πράγματι το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό!
Έχω πολλά χρόνια να ανέβω στον Κορακάρη! Από τα χρόνια πού πηγαίναμε για βολή με τον Στρατό!
Δεν είμαι γνώστης του όλου θέματος ούτε παντός καιρού! Άς φροντίσουν οι νέοι Άρχοντες να το κοιτάξουν με ζήλο και ενδιαφέρον και να το εντάξουν σε πρόγραμμα και εναλλακτική λύση έναν δρόμο διαφυγής όπως είχε σχεδιάσει στην μελέτη του ο μηχανικός Προβατάς!
Δεν είμαι ούτε δημοσιογράφος επαγγελματίας ούτε ενδιαφέρομαι να κάνω καριέρα! Αλλά είμαι ένας ενεργός πολίτης πού από την ηλικία των 17 χρονών την δεκαετία του 1960 έγραφα άρθρα στις τότε ημερήσιες εφημερίδες της Χίου τον ΧΙΑΚΟ ΛΑΟ και την ΠΡΟΟΔΟ και ήμουν και αθλητικός ανταποκριτής του ΣΟΎΠΕΡ ΣΠΟΡ !
Έχω γράψει και δημοσιεύσει εκείνα τα χρόνια πολλά αξιόλογα κείμενα πού έχουν αφήσει εποχή όπως το Γέρικο Κυπαρίσσι…το Πρόσωπο και Ψυχή….η Γυναίκα….Βλέπετε ψηλά τούς στόχους σας Νέοι….Επαγγελματικός Προσανατολισμός … Πώς πρέπει να βλέπουν οι Υγειονομικοί το Ασφαλιστικό τους Ταμείο…κ.λ.π.
Δεν θέλω να κάνω αυτοπροβολή αλλά πρίν λίγες μέρες τα πήρα στο κρανίο γιατί ένα ΜΜΕ ανέβασε για τρεις ώρες άρθρο μου και το κατέβασε!
Οι λόγοι είναι προφανείς και ήλιου φαεινότερο το γιατί!
Στο χωριό μου λένε όποιος έχει μάτια βλέπει! Το να σχολιάζω και να αρθρογραφώ είναι το χόμπι μου από την μικρή μου ηλικία και με γεμίζει πνευματικά και συναισθηματικά και για να μήν σκουριάσει το μυαλό μου και να προβάλλω ότι καλό, στραβό και ανάποδο βλέπω και ακούω !
Ένα μεγάλο συγγνώμη αλλά μερικά πράγματα πρέπει να λέγονται ! Στο χωριό μου οι παλαιοί θυμόσοφοι γέροντες όπως και ο πατέρας μου έλεγαν στην ώρα του βλαστήμησε και ψυχικό μήν κάνεις! Χίος 26 Ιουνίου 2019
Για την σημερινή συγκυρία και την επικαιρότητα αφιέρωμα στούς κατοίκους του Μονοδενρίου και στους αρμόδιους Άρχοντες της Χίου!
Καλό Απόγευμα με Υγεία και Χαρά και καλά μυαλά με Αισιοδοξία!
Χίος 18 Μαΐου 2021
Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.