ΤΑΪΛΑΝΔΗ & Ο Ναός του Αγίου Σεραφείμ. Γράφει η Τασσώ Γαΐλα.

 

Γεύμα σε άπορους εις μνήμην των θυμάτων της Γενοκτονίας του Πόντου.

Στη μακρινή και εξωτική Ταϊλάνδη μεταφερόμαστε και πιο συγκεκριμένα στο νησί της Ταϊλάνδης Κό Πά Νγκάν (Koh Pangan) .

Το Ko Pha-ngan είναι ένα νησί στον Κόλπο της Ταϊλάνδης στην επαρχία Surat Thani της νότιας Ταϊλάνδης. Το Ko Pha-ngan είναι πιο γνωστό για το Full Moon Party στην παραλία Hat Rin. Το Ko Pha-ngan έχει δύο αδερφή νησιά: το μεγαλύτερο Ko Samui στα νότια και το μικρότερο Ko Tao στα βόρεια. Εκτιμώμενη περίμετρος: 40 χλμ και πληθυσμός γύρω στις 12.000 κατοίκους.

Εδώ υπάρχει ο Ορθόδοξος Χριστιανικός Ναός του Αγίου Σεραφείμ- η πρώτη είδηση του άρθρου-, κι εδώ στο εξωτικό αυτό διάσημο νησάκι της Ταϊλάνδης ζεί κι εργάζεται ο Κώος επιχειρηματίας Γιώργος Λαϊνόπουλος.

Στην εκκλησία του Αγίου Σεραφείμ, ο Ποντιακής καταγωγής, γεννημένος στην Κω επιχειρηματίας Γιώργος Λαϊνόπουλους και η σύζυγος του Ελπίδα (ιδιοκτήτες του εστιατορίου Sirtaki), προχωράνε στην ενίσχυση του συσσιτίου απόρων της ενορίας με προσωπικά τους έξοδα,- η δεύτερη είδηση του άρθρου-,  μια ενέργεια αφιερωμένη στην μνήμη των 353.000 Γενοκτονιμένων Ποντίων.

Ένα γεύμα αύριο 19 Μαΐου, ημέρα επετείου της Γενοκτονίας,  σε απόρους, γεύμα-μνημόσυνο εις μνήμην των αδικοχαμένων στην γενοκτονία του Πόντου το 1919  353.000 χιλιάδων αδελφών Ποντίων.

Αιωνία Αυτών η μνήμη.

Η ενέργεια του ζεύγους τιμά τους ίδιους, τον Ποντιακό Ελληνισμό και σαφώς τα θύματα της Γενοκτονίας.

Η είδηση από την σελίδα: Σύλλογος Ποντίων Κω-ο Ξενιτέας.

Για την diafaneia.eu

Τασσώ Γαΐλα.

Αρθρογράφος-Ερευνήτρια.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.