“Να σταματήσουν άμεσα όλοι οι πλειστηριασμοί σπιτιών όλων των εργαζομένων”, του Γιάννη Παληού

 

 

Αγώνας για να σώσουμε τα σπίτια μας από τους πλειστηριασμούς

Όχι κύριε Μητσοτάκη, όχι κύριε Τσίπρα! Όλοι εμείς που τίµια, µε καθηµερινό αγώνα, με πολλές στερήσεις και πολύ μόχθο φτιάξαμε ένα σπίτι για να στεγάσουμε την οικογένειά μας και καθημερινά ανεβαίνουμε έναν Γολγοθά για να κρατήσουμε ανοικτές τις επιχειρήσεις μας, δεν είµαστε απατεώνες. Δεν είµαστε τζογαδόροι. Δεν είµαστε µπαταξήδες.

Για μπαταξήδες, ψάξτε στον μεγάλο όγκο των επιχειρηματικών κόκκινων δανείων, των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των πολιτικών κομμάτων που ανέρχεται σε 1,8 δις ευρώ, τα οποία μένουν με τις πολιτικές των κυβερνήσεων “δανεικά κι αγύριστα”.

Μήπως πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί να υπάρχει αυτό το μένος με τους πλειστηριασμούς του λαού, τι είναι αυτό που προκαλεί τόση λύσσα και τι σκοπούς υπηρετεί;

Πριν από την οικονομική κρίση, χιλιάδες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα δανειστήκαμε από τις τράπεζες χρήµατα, έχοντας στο μυαλό μας να υλοποιήσουμε κάποια σχέδια για την επιχειρήσεις μας. Συνήφθησαν, τότε, συµβάσεις που βασίζονταν στην βασική λεγόμενη «ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΜΟΙΒΑΙΟΥ ΟΦΕΛΟΥΣ».

Πήραµε δάνεια με προτροπή των κυβερνήσεων, όταν οι κυβερνώντες και οι τράπεζες µας παρουσίαζαν ότι η οικονοµία της χώρας µας πάει πάρα πολύ καλά. Ότι τα πράγµατα ήταν “ιδανικά” («Λεφτά υπάρχουν», έλεγαν). Βεβαίως απέκρυπταν ότι η ανάπτυξη τους οδηγεί αργά ή γρήγορα στην κρίση, κάτι το οποίο δεν χρειάζεται κάποιος να είναι μάντης για να το γνωρίζει, αφού βρίσκεται μέσα στην ίδια τη λειτουργία της οικονομίας του.

Έτσι προγραμματίσαμε τη ζωή μας, τότε που είπαμε “θα τα καταφέρουμε”. Όμως εσείς μας τσακίσατε το εισόδημα. Εσείς, με τους υπόλοιπους βάλατε τη βαριά φορολογία, φέρατε τα μνημόνια, τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος και τόσα άλλα.

Κι όταν μας βάλατε τη θηλιά των χρεών, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έφερε, μεταξύ άλλων, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, και άνοιξε τον δρόμο για μαζικές κατασχέσεις, παρέδωσε με νόμο τα «κόκκινα» δάνεια στα αρπακτικά των funds. Ο ΣΥΡΙΖΑ που ο πρόεδρός του ως “αριστερός” θεωρεί λίγους τους 25.000 πλειστηριασμούς επί της κυβέρνησής του και ότι σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία γίνονται πλειστηριασμοί!

Η κυβέρνηση τη ΝΔ πατώντας σε αυτά σήμερα επιχειρεί να κάνει την “έξωση”, με τον απαράδεκτο νέο πτωχευτικό κώδικα και το φιάσκο του εξωδικαστικού συμβιβασμού, για να σώσει τις τράπεζες.

Κι ύστερα τσακώνεστε ποιος θα καταργήσει ή θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ κοροϊδεύοντας τον ελληνικό λαό. Τσακώνεστε ποιος έχει το πιο “κοστολογημένο” αντιλαϊκό πρόγραμμα, ποιος θα δώσει ένα pass ψίχουλο για να μας επιστρέψετε 1 από τα 100 που μας πήρατε…

Κρατάμε ένα πολύτιμο πράγμα όμως: Ο μόνος δρόμος για να σωθούν τα σπίτια του λαού είναι ο δρόμος της οργάνωσης του αγώνα. Όλα αυτά τα χρόνια χιλιάδες λαού βρέθηκαν στους δρόμους και ματαιώθηκαν εκατοντάδες πλειστηριασμοί. Έτσι έγινε και σε ‘μένα εδώ στη Χίο αλλά και στη Μυτιλήνη. Τότε στις συγκεντρώσεις του 2019 η πάλη του κόσμου κατάφερε και τον απέτρεψαν. Ο λαός από την αρχή αντιτάχθηκε στην πολιτική των πλειστηριασμών.

Σήμερα με ευθύνη των δύο τελευταίων κυβερνήσεων που ποινικοποίησαν τους αγώνες ενάντια στους πλειστηριασμούς και τώρα οδηγούνται στα δικαστήρια συνδικαλιστές και κομμουνιστές που εναντιώθηκαν στο ξεσπίτωμα λαϊκών οικογενειών. Οδηγούνται στα δικαστήρια οι αγωνιστές εκείνοι που τους έχετε δικάσει με τους νόμους σας γιατί σταμάτησαν και σταματούν τους πλειστηριασμούς σας μαζί με τον λαό. Εσείς που καταψηφίσατε και με τα δυο χέρια ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, τη δίκαιη τροπολογία του ΚΚΕ να μην γίνονται κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, γιατί είστε δεσμευμένοι στις τράπεζες και αποφασισμένοι.

Κάνουμε πράξη το σύνθημα “ο λαός σώζει τον λαό” και ευτυχώς δεν είμαι ο μόνος. Κι άλλα σπίτια σώζονται. Εκείνα που πάτε να αρπάξετε από ηλικιωμένους, ΑμεΑ και άλλους μεροκαματιάρηδες. Ξεσηκώνονται γειτονιές ολόκληρες απέναντι στους νόμους σας που είναι άδικοι και δεν μπορούν να σταματήσουν τους αγώνες.

Αγωνιζόμαστε για τη ζωή που μας αξίζει!

Ο νέος πλειστηριασμός του σπιτιού μου ορίστηκε στις 7 Ιουλίου. Θα “συναντηθούμε” και πάλι λοιπόν με όλους τους αγωνιστές, με αυτούς που και την επόμενη των εκλογών θα βρίσκονται “στη σωστή πλευρά της ιστορίας”. Γιατί ο βήχας σας δε μας τρομάζει, ο βήχας είναι για να “κόβεται”.

Καλούς αγώνες

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.