Νότης Μηταράκης για το ΕΚΑΒ: “Εγκρίθηκε η πρόσληψη των 3 επικουρικών για τη Χίο”

Όπως μας ενημέρωσε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κος Νότης Μηταράκης εγκρίθηκε η πρόσληψη των 3 επικουρικών που είχαν κάνει αίτηση για τη Χίο και ξεκινάνε υπηρεσία εντός Νοεμβρίου.

Να θυμίσουμε ότι υπήρξαν  επανειλημμένα περιστατικά στα οποία δεν μπόρεσε να επέμβει εγκαίρως το ΕΚΑΒ λόγω της μοναδικής βάρδιας που υπάρχει στην Χίο τις περισσότερες ημέρες του έτους.

Η Χίος είναι το 5ο σε έκταση νησί της Ελλάδος και με  πληθυσμό όχι ευκαταφρόνητο σε αριθμό, που ναι μεν είναι κυρίως συγκεντρωμένος στην ευρύτερη περιοχή της πόλης της Χίου αλλά ένα μεγάλο τμήμα του κατοικεί σε απομακρυσμένες περιοχές.

Υπάρχει λοιπόν άμεση και διαρκής ανάγκη διπλής βάρδιας ασθενοφόρων  όλο το εικοσιτετράωρο ώστε αν χρειαστεί να γίνεται άμεση επέμβαση παντού και οποιαδήποτε ώρα.

Σχετικές υποσχέσεις είχαν δοθεί από τον Υπουργό Υγείας, κο Θάνο Πλεύρη κατά την επίσκεψή του στην Χίο το περασμένο καλοκαίρι.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.