Νότης Μηταράκης: “Με το Μπαγκλαντές επιδιώκουμε να ενισχύσουμε τον συντονισμό και τη συνεργασία μας στους τομείς της νόμιμης μετανάστευσης και της καταπολέμησης της παράνομης. Διαπιστώσαμε συναντίληψη και κοινή βούληση στις εν λόγω θεματικές.’’

 

https://diafaneia.eu/wp-content/uploads/2021/10/235949203_2055986077912868_2052309021539778639_n.jpg

Συνάντηση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη με τον Υπουργό Ευημερίας και Εργασίας της Διασποράς του Μπαγκλαντές κ. Imran Ahmed

 

Με τον Υπουργό Ευημερίας και Εργασίας της Διασποράς του Μπαγκλαντές, κ. Imran Ahmed, συναντήθηκε σήμερα ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, στην Αθήνα.

Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν εκτενώς τους τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας Ελλάδας και Μπαγκλαντές στους τομείς της νόμιμης μετανάστευσης αλλά και της καταπολέμησης της παράνομης.

Οι κκ. Μηταράκης και Ahmed συμφώνησαν στην ανάγκη προώθησης νόμιμων οδών εύτακτης και με κανόνες μετανάστευσης εις βάρος των δικτύων των λαθροδιακινητών που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές ανθρώπων.

Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο Υπουργοί υπέγραψαν κείμενο διακήρυξης προθέσεων για την θεσμοθέτηση τεχνικών συνομιλιών μεταξύ των δύο Υπουργείων  καθώς και για τη σύναψη ενός μνημονίου συνεργασίας σε εύθετο χρόνο, που θα καλύπτει αφενός θέματα νόμιμης μετανάστευσης και αφετέρου ζητήματα διευκόλυνσης των επιστροφών των παρανόμων μεταναστών.

Ο Υπουργός κ. Ahmed κάλεσε τον κ. Μηταράκη να επισκεφθεί κατά τους προσεχείς μήνες το Μπαγκλαντές, προκειμένου να συνεχίσουν τις παραγωγικές συνομιλίες τους.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου δήλωσε:

“Με το Μπαγκλαντές επιδιώκουμε να ενισχύσουμε τον συντονισμό και τη συνεργασία μας στους τομείς της νόμιμης μετανάστευσης και της καταπολέμησης της παράνομης. Διαπιστώσαμε συναντίληψη και κοινή βούληση στις εν λόγω θεματικές. Ελπίζω ότι θα έχω την ευκαιρία, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του κ. Ahmed, να επισκεφθώ κατά τους προσεχείς μήνες τη χώρα για να συνεχίσουμε τις διαβουλεύσεις”.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.