Νότης Μηταράκης: Συνάντηση με τον Υφυπουργό Μετανάστευσης του Ηνωμένου Βασίλειου, κ. Chris Philp (Βίντεο)

 

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των δύο χωρών σε ζητήματα αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, αλλά και διαδικασιών ασύλου.

“Με ιδιαίτερη χαρά, φιλοξενούμε, σήμερα, στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου τον Υφυπουργό Μετανάστευσης του Ηνωμένου Βασιλείου, κ. Chris Philp, με τον οποίο είχαμε διμερείς συνομιλίες.

Η Ελλάδα και η Μεγάλη Βρετανία αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις που αφορούν τις παράτυπες μεταναστευτικές ροές και  στη διαδικασία διαχείρισης των αιτημάτων ασύλου. Συζητήσαμε, λοιπόν, πως μπορούμε να ανταλλάξουμε τεχνογνωσία και να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας για την αντιμετώπιση αυτών των κοινών προκλήσεων.

Οι χώρες μας εφαρμόζουν μια αυστηρή, αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική. Έχοντας ως στόχο την απόδοση ασύλου εκεί που προκύπτει από το Διεθνές Δίκαιο. Διαδικασία, η οποία δίνει δυνατότητες νόμιμης μετανάστευσης με κανόνες.

Αλλά την ίδια στιγμή, αντιμετωπίζοντας αποφασιστικά κυκλώματα λαθροδιακινητών και παράτυπη χρήση της διαδικασίας ασύλου.
Αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορούν οι χώρες μας να σηκώνουν δυσανάλογα μεταναστευτικά βάρη και σε αυτό το πλαίσιο είναι πολύ θετική η συνεργασία της Ελλάδας με το Ηνωμένο Βασίλειο”.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.