Νότης Μηταράκης : Το ανθρώπινο πρόσωπο ενός Πολιτικού

 

Αλήθεια ποια είναι η καλύτερη στρατηγική για να κερδίσει ένας πολιτικός μια εκλογική αναμέτρηση; Μια πετυχημένη προεκλογική εκστρατεία είναι αυτή που θα νιώσει τον παλμό των ψηφοφόρων και θα ανταποκριθεί στα προβλήματα τους.

Τα λάθη είναι μέρος του παιχνιδιού.  Η ταχύτητα με την οποία ένας πολιτικός θα πάρει αποφάσεις, θα αναγνωρίσει λάθη και κενά, θα κάνει διορθωτικές κινήσεις, είναι από τα βασικότερα χαρακτηριστικά του αποτελεσματικού πολιτικού. Και ο Νότης το έχει αποδείξει περίτρανα, ότι η προσπάθεια, η αποφασιστικότητα και ο μη εμπαιγμός του συνόλου είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του.

Με γρήγορες κινήσεις και αποτελεσματικότητα, μεγάλα έργα του νησιού μας, όπως το αεροδρόμιο και το φράγμα Κόρης Γεφύρι υλοποιούνται εξαιτίας του Υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη, μετά από αρκετά χρόνια μαρασμού.

Ο πολιτικός Νότης Μηταράκης με αξίες, κίνητρα, και δεξιότητες προχωράει στο μέλλον. Το σύνολο των Χιωτών έχει κατανοήσει ότι ένα λάθος (ΜΑΤ) της πολιτικής και όχι του Νότη, δεν θα γίνει η σκιά στα έργα που υλοποιούνται εξαιτίας του στο νησί μας.

Το Μεταναστευτικό μεταφράζεται, σε χάος του χθες και ξεκαθάρισμα του σήμερα.  Αντιλαμβάνεστε ότι οι δεξιότητες κάνουν τη διαφορά στο αποτέλεσμα, στην επίτευξη του στόχου και στην ομαλή επιστροφή της καθημερινότητας, των Χαλκούσων και του κάθε Χιώτη.

Ο Νότης Μηταράκης πρώτα από όλα δεν φοβάται να αξιολογήσει τα δικά του προσωπικά χαρακτηριστικά για να προχωρήσει στο μέλλον. Δεν φοβάται να παραδεχτεί αδυναμίες, λάθη, αποτυχίες. Δεν φοβάται να δείξει ανθρώπινο πρόσωπο. Και πάνω από όλα, δεν φοβάται να εμπιστευτεί για άλλη μια τετραετία τους Χιώτες, που θα τον βοηθήσουν να προχωρήσει πιο γρήγορα τα έργα στο νησί μας. Αποτελεσματικά. Στοχευμένα. Επενδύοντας στον ίδιο του τον εαυτό. Χωρίς φόβο. Και με πολύ πάθος!

Νομίζω αυτό που χρειαζόμαστε όλοι είναι να νιώθουμε ότι ζούμε σε μια χώρα που το κράτος νοιάζεται για τον πολίτη και ο πολίτης μπορεί να εμπιστευτεί το κράτος. Αυτόν τον χρόνο, κερδίσαμε κάτι πολύ σημαντικό, την περηφάνια του να είμαστε Έλληνες. Ξεκάθαρα με την δυναμικότητα του Νότη Μηταράκη, η Χίος έχεις αφήσει το μεταναστευτικό στο παρελθόν που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ.

Δύο λέξεις: Πρόκληση. Εξέλιξη. Βιώνουμε μια περίοδο που αναθεωρούμε πολλά, σε προσωπικό, κοινωνικό κι επαγγελματικό επίπεδο. Χρειάζεσαι μερικές φορές «ησυχία» για να σκεφτείς και να κοιτάξεις μέσα σου, να δεις τι χρειάζεται να αλλάξεις, να αφήσεις ή να επιδιώξεις διαφορετικά. Κι αυτή την ησυχία δύσκολα την βρίσκεις μέσα στην «φασαρία» όταν τρέχεις να προλάβεις τα πράγματα, όταν ο κόσμος κινείται γύρω σου με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Εσύ Χιώτη τί θα πράξεις;

Λήψη αποφάσεων γρήγορα για να μην είναι αργά για το αύριο.

Παντελής Κυδώνης

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.