Νότης Μηταράκης: “Όπου υπάρχει ειλικρινής διάθεση για συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, τους φορείς και τις τοπικές κοινωνίες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του Μεταναστευτικού, βρίσκουμε τις βέλτιστες λύσεις”.

https://diafaneia.eu/wp-content/uploads/2021/10/235949203_2055986077912868_2052309021539778639_n.jpg

 

Επίσκεψη Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη στη δομή της Κορίνθου

 

“Αντιλαμβάνομαι ιδιαίτερα την ανάγκη της Κορίνθου να απομπλέξει το κέντρο της πόλης. Όπου προχωρά η αντικατάσταση δομών, βασικός στόχος είναι να βγούμε εκτός αστικού ιστού. Το ίδιο θέλουμε να κάνουμε και εδώ” είπε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, επισκεπτόμενος, μαζί με τον υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας και βουλευτή Κορίνθου κ. Χρίστο Δήμα και τον Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο, τη δομή της Κορίνθου.

“Η απεμπλοκή του κέντρου της Κορίνθου από τη δομή είναι σημαντική για την ανάπτυξη της οικιστικής ζώνης αλλά και όλου του δήμου Κορινθίων. Για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, πρέπει να συνεχιστεί η πολιτική της κυβέρνησης όσον αφορά την μετανάστευση, με τους ίδιους ρυθμούς” σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας και βουλευτής Κορίνθου κ. Χρίστος Δήμας.

Ο κ. Δήμας υπογράμμισε επίσης ότι αν δεν είχε σημειωθεί η δραστική μείωση των μεταναστευτικών ροών τα δύο τελευταία χρόνια, δεν θα μπορούσε να γίνει καν συζήτηση για την απομάκρυνση της δομής από το κέντρο της Κορίνθου.

“Παρά το ότι δεν είχαμε προβλήματα μέχρι σήμερα, η παραμονή της δομής στο στρατόπεδο είναι ασυμβίβαστη με την ανάπτυξη της Κορίνθου” είπε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλης Νανόπουλος, ζητώντας την απομάκρυνση της δομής εκτός αστικού ιστού, ενώ υπογράμμισε ότι  δήμος Κορινθίων έχει συγκεκριμένο σχέδιο πολεοδόμησης και ανάπτυξης της  περιοχής.

“Όπου υπάρχει ειλικρινής διάθεση για συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, τους φορείς και τις τοπικές κοινωνίες  για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του Μεταναστευτικού, βρίσκουμε τις βέλτιστες λύσεις” σημείωσε ο κ. Μηταράκης και  δεσμεύθηκε ότι σε συνεννόηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο για τη λειτουργία του ΠΡΟΚΕΚΑ, θα αναζητήσουν τις εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν και θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να υπάρξει θετική εξέλιξη στο αίτημα των Κορινθίων για την απομάκρυνση της δομής από το χώρο του στρατοπέδου, που είναι εντός του αστικού ιστού της πόλης.

 

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.