Γιάννης Μανάρας: “Πληθώρα έργων σε εξέλιξη από το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Χίου”

https://diafaneia.eu/wp-content/uploads/2021/10/235949203_2055986077912868_2052309021539778639_n.jpg

 

Ο κος Γιάννης Μανάρας, Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Χίου μίλησε στον ΑΝΤ1 Αιγαίου για όλα τα έργα που αφορούν τον οργανισμό στον οποίο προΐσταται.

Συγκεκριμένα για την Φάρκαινα είπε ότι «  είναι τμήμα μιας γενικευμένης παρέμβασης που γίνεται σε  επτά συνολικά παιδικές χαρές. Συγκεκριμένα τρεις στην προαναφερόμενη περιοχή, τρεις στην Δασκαλόπετρα και μία στο Νεχώρι. Είναι μια σειρά στοχευμένων παρεμβάσεων σε τοποθεσίες επιλεγμένες ακριβώς λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητάς τους και έπεται συνέχεια. Η θέληση του Δημάρχου Χίου, του Σταμάτη Κάρμαντζη αλλά και της διοίκησης του Νομικού Προσώπου είναι, μέχρι το τέλος αυτής της Δημοτικής Αρχής, δηλαδή τα επόμενα δύο χρόνια, να έχουν ολοκληρωθεί παρεμβάσεις στο σύνολο σχεδόν των παιδικών χαρών της Χίου.

Ήδη ο εργολάβος τελειώνει στην Φάρκαινα και την επόμενη εβδομάδα ξεκινά εργασίες στην Δασκαλόπετρα.

Όσον αφορά την Φάρκαινα πρέπει να πω ότι θα γίνει βελτίωση και συντήρηση των τριών παιδικών χαρών με αλλαγή δαπέδων και αντικατάσταση και εμπλουτισμό των φθαρμένων οργάνων με άλλα σύγχρονα και πιστοποιημένα ώστε όλοι να μπορούν να τα χρησιμοποιούν με ασφάλεια. Την ίδια φιλοσοφία ασφάλειας ακολουθούμε, σύμφωνα με τις οδηγίες του Δημάρχου, σε όλους τους χώρους που λειτουργεί το Νομικό Πρόσωπο είτε είναι ΚΑΠΗ, παιδικοί σταθμοί ή αθλητικές εγκαταστάσεις.»

 

Για τους παιδικούς σταθμούς ο κος Μανάρας είπε ότι «επίκεινται μεγάλες και γενναίες παρεμβάσεις σε πέντε μεγάλους παιδικούς. Είναι ένα έργο προϋπολογισμού 543.οοο ευρώ το οποίο χρηματοδοτείται κατά το ήμισυ από το Υπουργείο Εσωτερικών και κατά το ήμισυ από τον Δήμο Χίου. Εδώ πρέπει να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη γιατί σε κάθε κέλευσμα ανταποκρίνεται θετικά.

 

Στο κλειστό γυμναστήριο της Χίου κάνουμε ανάλογες παρεμβάσεις προϋπολογισμού 204.000 ευρώ που αφορούν την αλλαγή των φωτιστικών και την ανακατασκευή των αποδυτηρίων.

Παρόμοια και στο Ιωνικό Κολυμβητήριο είμαστε στο στάδιο της κελύφωσης και προχωράμε στους ξενώνες ενώ την Άνοιξη ή το Καλοκαίρι θα γίνει η αντικατάσταση του καλύμματος . Στο τελευταίο θέλουμε να είμαστε προσεκτικοί στον χρόνο που θα γίνει γιατί δεν θέλουμε να διακόψουμε την προπονητική περίοδο των σωματείων αλλά και γιατί έχουμε δύο ομάδες Πόλο, τον ΝΟΧ και την ΠΕΚΕΒ, που αγωνίζονται σε εθνικές κατηγορίες.»

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.