Ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο των Μεστών προϋπολογισμού 2.800.000 ευρώ

https://diafaneia.eu/wp-content/uploads/2021/10/235949203_2055986077912868_2052309021539778639_n.jpg

 

Ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο των Μεστών προϋπολογισμού 2.800.000 ευρώ όπως είπε στον ΑΝΤ1 Αιγαίου ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κος Γιάννης Ξενάκης.

Το έργο ανέλαβε η εταιρεία «Πυλώνας» με μία έκπτωση 18% και χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης 18 μηνών.

Χαρακτηριστικά ο κος Ξενάκης είπε ότι « το έργο θα έχει τελειώσει στο τέλος του 2022 πολύ γρηγορότερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Είναι ένα μεγάλο και απαραίτητο έργο που όμως κινδύνεψε το Νοέμβριο του 2019 να απενταχθεί από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, και ρωτήστε γι΄αυτό τον κο Πλακωτάρη της Διαχειριστικής Αρχής, μαζί με το αντιπλημμυρικό του Καλοπλύτη, επειδή στο πρώτο δεν είχαν γίνει οι απαραίτητες απαλλοτριώσεις και στο δεύτερο επειδή υπήρχαν σοβαρές αντιρρήσεις από την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Εμείς αναλάβαμε να τα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα, κάναμε τις απαλλοτριώσεις των 58 ιδιοκτητών στα Μεστά, βρήκαμε μια λύση με την Αρχαιολογική Υπηρεσία και ξεκινήσαμε τα έργα.

Στην πόλη της Χίου βρέθηκαν κάποια αρχαία τα οποία πήραν οι Αρχαιολόγοι και έτσι συνεχίστηκαν οι εργασίες. Αυτό το ξέραμε από την αρχή ότι θα συμβεί. Όμως βλέπουμε μια κατανόηση από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και τους ευχαριστούμε γι΄αυτό.

Κάθε τμήμα δρόμου που θα μπαίνουν οι σωληνώσεις θα δίνεται πίσω στην κυκλοφορία με μια πρόχειρη αλλά ικανή επίστρωση από άσφαλτο ώστε να μην εμποδιστεί η κίνηση στο κέντρο, προπάντων κατά την περίοδο των Εορτών. Σε αυτό το πνεύμα κινηθήκαμε και αντιδρομήσαμε την οδό Αργέντη.

Ελπίζουμε ότι θα προχωρήσουμε γρήγορα και θα ολοκληρώσουμε αυτό το σπουδαίο και απαραίτητο για την πόλη μας έργο. Το πόσο γρήγορα θα εξαρτηθεί από την ποσότητα αλλά κυρίως από την σπουδαιότητα των αρχαιολογικών ευρημάτων.

Τέλος θέλω να αναφέρω εδώ και το μεγάλο έργο που θα προχωρήσουμε σύντομα και έχει να κάνει με την αναβάθμιση του Δημοτικού Φωτισμού σε όλη την Χίο μέσα από την αντικατάσταση όλων των παλαιών λαμπτήρων με νέας τεχνολογίας LED και την  αναπροσαρμογή του δικτύου αλλά και την συντήρησή του με την ανάθεση της ευθύνης σε Ιδιωτική Εταιρεία μετά από διεθνή διαγωνισμό.»

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.