Ν. Ανδρουλάκης: Δεσμεύομαι ότι θα είμαι Πρόεδρος όλης της Παράταξης, όχι μόνο όσων με ψήφισαν

 

«Δεσμεύομαι την Κυριακή το βράδυ να είμαι πρόεδρος όλων αν μου δώσετε αυτή τη δυνατότητα, είτε αυτών που με ψήφισαν, είτε αυτών που δεν με ψήφισαν», τόνισε ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, σε μεγάλη συγκέντρωση στη Ρόδο.

«Κάποιοι δεν πίστευαν ότι αυτή η διαδικασία θα οδηγήσει 270.000 πολίτες, προοδευτικούς δημοκράτες όλων των γενεών να συμμετέχουν δυναμικά την προηγούμενη Κυριακή. Η συμμετοχή τους είναι η ελπίδα, η συμμετοχή τους είναι η πυξίδα. Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει, ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης χάνουν τον ύπνο τους και αυτό είναι το μήνυμα της προηγούμενης Κυριακής. Είμαστε εδώ ξανά όλοι μαζί, χωρίς τους παλιούς διαχωρισμούς, ενωμένοι, γνωρίζοντας ότι δεν πρέπει να επαναλάβουμε τα λάθη του χθες», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, σχολιάζοντας την προσέλευση στην κάλπη της προηγούμενης Κυριακής και την προοπτική που αυτή δημιουργεί.

Απέναντι στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, «ερχόμαστε να ξαναγίνουμε η κεντροαριστερά που θα ξανακάνει αντιπολίτευση στη δεξιά παράταξη κι όχι ένα κόμμα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που το γέννησε η κρίση και είναι όπλο στα χέρια του Μητσοτάκη η φαυλότητά του και ο λαϊκισμός του. Σε αυτό το δίπολο της διχόνοιας και της μιζέριας, αναγεννιέται η Δημοκρατική Παράταξη και θα είναι η επόμενη κυβερνητική επιλογή του ελληνικού λαού, για να έχει ο λαός προοδευτική, ρεαλιστική, προγραμματική επιλογή», πρόσθεσε.

«Η σοσιαλδημοκρατία επιστρέφει γιατί η πανδημία ανέδειξε την αναγκαιότητά της», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης. «Οι ανάγκες γεννούν τα κόμματα, οι ανάγκες για κοινωνικό κράτος, ισότητα, αξιοπρέπεια, κοινωνική δικαιοσύνη, είναι εδώ και πρέπει να τις απαντήσουμε. Αυτές οι ανάγκες αναγεννούν την Παράταξη και την κάνουν ισχυρή. Αυτή την ιστορική ευθύνη ζητώ να σηκώσουμε στις πλάτες όλοι μαζί την επόμενη Κυριακή. Καλώ λοιπόν ξανά και εδώ από τη Ρόδο και τους 270.000 δημοκράτες προοδευτικούς πολίτες που μας τίμησαν και μας έδωσαν ελπίδα, να έρθουν ξανά, να συναντηθούμε, και μαζί να δώσουμε τον αγώνα των επόμενων βουλευτικών εκλογών».

Ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε «καθαρή εντολή ανανέωσης, καθαρή εντολή ενότητας. Μιας ενότητας που δεν πρόκειται να επιτρέψω σε κανέναν να παίξει μαζί της. Κανένας δεν θα ξαναπαίξει με την ενότητα του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης. Το λέω αυτό γιατί πληγώθηκαν τα μέλη μας, οι φίλοι μας, όλοι, από συμπεριφορές παλιών πρωταγωνιστών. Η ενότητα πια δεν θα είναι το βόλεμα των παλιών πρωταγωνιστών. Θα είναι ενότητα της βάσης, του προγράμματος, των αξιών, και των αρχών του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης».

Σχετικά με την επόμενη μέρα, σχολίασε ότι «κανείς δεν θα έχει ειδική συμπεριφορά, δεν θα είμαστε ένα κόμμα που θα προσγειώνονται αλεξιπτωτιστές σε κρίσιμες θέσεις. Θα είμαστε ένα κόμμα εσωτερικής αξιοκρατίας που θα σέβεται όλα του τα στελέχη, ό,τι επιλογές κι αν κάνουν. Δεν θα επιτρέψω ποτέ ξανά και σε κανέναν να κάνει τα μέλη και τους φίλους μας κλακαδόρους αποφάσεων της κεντρικής διοίκησης. Κάθε μας θέση θα είναι προϊόν διαβούλευσης και εσωτερικής δημοκρατίας».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.