Ν. Μηταράκης: Έκπτωση φόρου 30% στους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες Μαστιχοπαραγωγούς

 

 

Δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που αφορά στο δικαίωμα έκπτωσης φόρου και στους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες Μαστιχοπαραγωγούς.

Όπως αναφέρει η ΚΥΑ, οι μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες Μαστιχοπαραγωγοί έχουν δικαίωμα έκπτωσης φόρου 30% για τα αγροτικά εισοδήματα του 2022. Ενώ για τους κατ επάγγελμα αγρότες ισχύει η έκπτωση φόρου 50% για τα ίδια εισοδήματα.

Η απόφαση αυτή που έγινε πράξη για την στήριξη των παραγωγών μαστίχας στην Χίο, ήρθε μετά από την δέσμευση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργου Γεωργαντά πριν από λίγους μήνες και μετά από το αίτημα των Μαστιχοπαραγωγών.

Την ίδια ώρα στην Χίο είναι σε εξέλιξη και τα μεγάλα έργα. Το νέο Δικαστικό Μέγαρο, το Αεροδρόμιο, το νέο Τελωνείο και το Κόρης Γεφύρι. Παράλληλα τονίζεται πως η συγκεκριμένη φοροελάφρυνση αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη φορολογική παρέμβαση στη Χίο μετά τη μονιμοποίηση του μειωμένου ΦΠΑ.

O Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 ‘’H ενέργεια για την έκπτωση φόρου στους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες Μαστιχοπαραγωγούς, έρχεται μετά από συντονισμένη προσπάθεια που κάναμε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γιώργο Γεωργαντά προκειμένου να ενισχυθεί ένας κλάδος που αποτελεί τηραχοκοκαλιά της οικονομίας και εξάγει ένα μοναδικό προϊόν σε ολόκληρο τον κόσμο.  

Αποτελεί τη δεύτερη μεγάλύτερη φορολογική παρέμβαση που κάνει η Νέα Δημοκρατία στη Χίο μετά τη μονιμοποίηση του μειωμένου ΦΠΑ. Υπο την καθοδήγηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, δημιουργούμε αναχώματα πίσω από τα οποία μένουν προστατευμένοι οι Έλληνες, αγρότες και επιχειρηματίες απέναντι σε μια παγκόσμια αβεβαιότητα.   

Προχωρήσαμε έργα και αντιμετωπίσαμε την κρίση που “βούλιαξε” το νησί. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εκπληρώνει καθημερινά το χρέος της απέναντι στους Έλληνες πολίτες.  H Χίος είναι ένα νησί με ιστορικό παρελθόν, δημιουργικό παρόν και πολλά υποσχόμενο μέλλον’’.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.