Ν. Μηταράκης: Με τις συμμαχίες μεσογειακών χωρών τίθεται σε έλεγχο το μεταναστευτικό

Σε ανάρτηση του ο Βουλευτής Χίου κ. Νότης Μηταράκης σχολίασε αναφορικά με τις βελτιώσεις υπέρ του μεταναστευτικού ζητήματος και κατά πόσο έχουν επιτευχθεί ανάλογες συμμαχίες για την καταπολέμησή της:

Από το 2020 η ελληνική Κυβέρνηση και το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου, διαδραμάτισε πολύ σημαντικό ρόλο στην διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος όχι μόνο τοπικά, θέτοντάς το υπό έλεγχο, αλλά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο με τις συμμαχίες που ανέπτυξε με τις μεσογειακές χώρες (MED5) και τις κοινές διακηρύξεις στα πλαίσια του Border Management που συνυπέγραψε η πλειοψηφία των Κρατών-Μελών. Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες οδήγησαν στην πρόσφατη συμφωνία για το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο. Όπως είπε και ο καλός φίλος, Μαργαρίτης Σχοινάς, στην ομιλία του στη Βουλή, «η Ελλάδα υπήρξε από την πρώτη στιγμή, χαιρετίζω και την παρουσία του Νότη του Μηταράκη εδώ, ένας από τους πιο ενεργούς και κύριους συνδιαμορφωτές του Συμφώνου. Πρωταγωνίστησε και με τις εθνικές της επιδιώξεις, οι οποίες αποκρυσταλλώθηκαν πλήρως στο τελικό αποτέλεσμα, αλλά και με τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στον συντονισμό των MED5, που μετά έγιναν MED9, δηλαδή του ευρύτερου μετώπου των Μεσογειακών χωρών της Ένωσης, που είχαν και αυτές κύριο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.