Ν. Μηταράκης| H συμφωνία των Πρεσπών δεν ανταποκρίνεται στην Εθνική γραμμή

Συνέντευξη Ν. Μηταράκη στο κανάλι NeoTV στην εκπομπή Αποκαλυπτικό Δελτίο με τους Γιάννη Παπαγιάννη και Ανδριάννα Ζαρακέλη. Ο κ.Μηταράκης μεταξύ άλλων είπε:

“Μου κάνει εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κατά παράδοση κοντή μνήμη, έχουν ξεχάσει ήδη τον Αλαβάνο, την Κωνσταντοπούλου, τον Βαρουφάκη και τώρα από ότι φαίνεται ξεχνάνε ότι ο κ. Καμμένος ήταν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Κυβέρνησής τους. Φαντάζομαι ότι η Εισαγγελία θα καλέσει τον κ. Καμμένο για να μας εξηγήσει τι εννοεί για τον κ. Κοτζιά. Δε μπορεί να είμαστε αδιάφοροι ότι ο πρώην Άμυνας καταγγέλει τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών της χώρας, ενώ υποτίθεται ότι και οι δύο έχουν βαθιά πληροφόρηση.

Οι ΑΝΕΛ είναι συνυπεύθυνοι για τη συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Καμμένος έδωσε στον κ. Κοτζιά την πένα για να πάει να υπογράψει τη συμφωνία στις Πρέσπες. Είναι μία κακή συμφωνία, που δεν ανταποκρίνεται στην Εθνική γραμμή. Η αναφορά της ρηματικής διακοίνωσης σε «μακεδονικό λαό», αντί να κλείνει ζητήματα, ανοίγει νέα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον είναι μία Κυβέρνηση μειοψηφίας και αυτό θα φανεί και στις επιτροπές της Βουλής, διότι πλέον είναι μία μονοκομματική Κυβέρνηση και οι 145 βουλευτές του δεν αρκούν για να περάσει ένα νομοσχέδιο από μία Επιτροπή ή από την Ολομέλεια της Βουλής.

Τα περισσότερα στελέχη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν πρώην βουλευτές άλλων κομμάτων, πήρατε ότι πιο παλιό βρήκατε, ας αλλάξατε αυτή τη ρητορική, είστε το παλιό!

Υπάρχει μία εμφανής δυσαρμονία μεταξύ του Κοινοβουλίου και της λαϊκής βούλησης. Αν ίσχυε το Σύνταγμα του 1975, αυτή τη στιγμή θα πηγαίναμε σε διάλυση της Βουλής και πρόωρες εκλογές. Ο κόσμος είναι ενάντια στη συμφωνία, η σωστή λύση είναι να κυρωθεί μετά τις επικείμενες εκλογές.

Είναι μία συμφωνία πολύ έξω από την εθνική γραμμή, δεν είναι erga omnes, δημιουργεί βάση αλυτρωτισμού. Σε μία τέτοια συμφωνία, οι προηγούμενοι Πρωθυπουργοί θα έλεγαν όχι. Ο κ. Τσίπρας είπε ναι και σε αυτό και σε πολλά ακόμη, που ο προηγούμενος Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς είχε αρνηθεί.”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.