Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης λιμένα Πυθαγορείου Σάμου

Ξεκίνησαν την Δευτέρα 05.04.2021 οι εργασίες αποκατάστασης του λιμένα Πυθαγορείου Σάμου μετά τον καταστροφικό σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020. Το έργο πραγματοποιείται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και θα κοστίσει 367.000 ευρώ. Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα ξεκινάει η αποκατάσταση του λιμένα Πυθαγορείου Σάμου, στόχος της Περιφερειακής Αρχής σε συνεργασία με όλους τους φορείς είναι  να ξεπεραστούν γρήγορα οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται και γρήγορα να υλοποιηθούν όλα τα έργα αποκατάστασης.»

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους τοπικούς παράγοντες οι εργασίες ξεκίνησαν και οι μπουλντόζες πήραν τη θέση τους στο λιμάνι του Πυθαγορείου 5 μήνες μετά, από το φονικό σεισμό της 30ης Οκτωβρίου που προκάλεσε πολλές ζημιές σε κτίρια του νησιού, αλλά και στο λιμάνι, καθώς υπήρξε καθίζηση τμήματος του εσωτερικού υπήνεμου κρηπιδώματος του λιμανιού στις 10 Δεκεμβρίου. Πέρασαν μήνες ώσπου να ξεκινήσουν οι εργασίες, όμως σύμφωνα με τους ειδικούς, έπρεπε να σταματήσει η μετασεισμική δραστηριότητα στην περιοχή, και να ξεπεραστούν όλα τα διαδικαστικά για να προχωρήσουν οι διαδικασίες για να ξεκινήσουν δουλειά.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι περίπου 10 εκατ. ευρώ δόθηκαν προς την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την αποκατάσταση των ζημιών, τόσο στο λιμάνι του νησιού όσο και σε υποδομές και οδικά δίκτυα, όπου δηλαδή προκλήθηκαν ζημιές εξαιτίας του φονικού σεισμού. Η χρηματοδότηση έγινε μέσω του ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αλλά και του Υπουργείου Εσωτερικών. Με τη συνεργασία όλων των φορέων αλλά και την βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης προχωρούν βήμα βήμα όλες οι διαδικασίες αποκατάστασης και στήριξης της περιοχής, ώστε η Σάμος, ένα όμορφο νησί της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου να επανέλθει στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατό.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.