Ξεκινούν τα καρναβάλια

Διασκέδαση και ξεφάντωμα είναι οι λέξεις που πρωταγωνιστούν τις ημέρες της αποκριάς.

Σε καρναβαλικούς ρυθμούς μπαίνει από σήμερα η Πάτρα και οι χιλιάδες καρναβαλιστές που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις σκοπεύουν να στείλουν για μία ακόμη φορά μηνύματα χαράς και αισιοδοξίας.

Η συμμετοχή είναι τεράστια σε πολλούς νομούς της Ελλάδας και το κλίμα γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό γιατί λαμβάνουν μέρος όσοι θέλουν, νέοι και ηλικιωμένοι, άνδρες και γυναίκες, πλούσιοι και φτωχοί, μαθητές, φοιτητές, επιστήμονες, εργάτες κλπ.

Στο νησί μας πρωταρχικό ρόλο έχει η Μόστρα στα Θυμιανά και ακολουθούν οι παραδοσιακοί γάμοι στο  Νεοχώρι, ενώ την τιμητική τους έχουν την Καθαρή Δευτέρα οι Αγάδες στα Μεστά αλλά και πολλά έθιμα ξεδιπλώνονται και στο Βόριο τμήμα του νησιού μας, όπως τους παραδοσιακούς γάμους στα Καρδάμυλα και όχι μόνο.
Στην Βολισσό κάθε χρόνο την τελευταία αποκριά ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος αναβιώνει το έθιμο του διπλού. Το απόγευμα, νέοι και ηλικιωμένοι τραγουδούν και χορεύουν στην κεντρική πλατεία του χωριού. Νέες προσφέρουν σούμα και ξηρούς καρπούς στους παρευρισκόμενους. Ακολουθεί χοροεσπερίδα με μασκαράδες, γλέντι χορό με παραδοσιακή ορχήστρα και εκλεκτούς μεζέδες.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.