Οι ανακοινώσεις της Κυβέρνησης οδηγούν σε λουκέτο μεγάλο ποσοστό καταστημάτων λιανικού εμπορίου

Aνακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Χίου που εστάλη και στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ Γεωργιάδη

Οι ανακοινώσεις της Κυβέρνησης για τα νέα μέτρα κατά του Κορωναιού οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε λουκέτο μεγάλου ποσοστού καταστημάτων λιανικού εμπορίου.

Στο clickaway έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν ελάχιστες επιχειρήσεις αφού το 80-90% δε διαθέτουν e-shop. Το συγκεκριμένο μέτρο εξυπηρετεί μόνο τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες οι οποίες ήδη δουλεύουν διαδικτυακά όλο το διάστημα του lockdown και φυσικά διαθέτουν ασύρματο μηχάνημα συναλλαγών αφού οι τράπεζες ζητούν μεγάλους τζίρους για να το διαθέσουν στους επαγγελματίες! Εν ολίγοις μας καταδικάζουν σε σίγουρο «θάνατο»!

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου διαπιστώνει καθημερινά τη δυσμενή θέση που βρίσκεται ο μικρομεσαίος επαγγελματίας και ζητά από την πολιτεία να πράξει επιτέλους  το αυτονόητο, να στηρίξει οικονομικά τους εμπόρους και επαγγελματίες και όχι να τους ρίχνει στάχτη στα μάτια με μικροποσά που δεν αρκούν ούτε για τα πάγια έξοδα της επιχείρησης!

Υποχρέωση της Κυβέρνησης να σταθεί δίπλα στις ΜμΕ έως ότου ορθοποδήσει η αγορά  και καλύψει το τεράστιο κενό του lockdown αλλά και της χαμένης  εορταστικής περιόδου!

Απαιτούμε ουσιαστικά μέτρα στήριξης, κούρεμα των χρεών που έχουν δημιουργηθεί στις επιχειρήσεις με την ελπίδα ότι η Κυβέρνηση θα σταθεί για μια φορά στο ύψος των περιστάσεων!

Για τον Εμπορικό Σύλλογο

Η πρόεδρος                                                                                                 Ο Γεν. Γραμματέας

Αμπαζή Βικτωρία                                                                                          Κριμιζής Μιχαήλ

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.