Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου για την διακοπή χρηματόδοτησης δάσωσης

Την Παρασκευή, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Χίου, κ. Παντελή Μπουγδάνου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Βουλευτή Χίου, κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, και τον Προέδρο της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, κ. Γιώργο Τούμπο.

Συζητήθηκε το ζήτημα της διακοπής της χρηματοδότησης δάσωσης και τονίστηκε η σπουδαιότητα του μέτρου αυτού στην αναπτυξιακή πορεία του πρωτογενούς τομέα και ειδικότερα της μαστιχοκαλλιέργειας στη Χίο.

Συμφωνήθηκε για την άμεση επαναφορά του μέτρου και την αναζήτηση νέου φορέα παρακολούθησης και εφαρμογής καθώς και νέου χρηματοδοτικού εργαλείου.

Ο Βουλευτής Χίου, κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, υποστήριξε ότι θα υπάρξει άμεση πρότασή του για τη χρηματοδότηση του μέτρου που θα υποβληθεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, κ. Παντελής Μπουγδάνος, λαμβάνοντας υπόψη την αναγκαιότητα ενίσχυσης της μαστιχοκαλλιέργειας και την ενασχόληση των νέων ανθρώπων με αυτήν, πρόκειται να κάνει άμεση παρέμβαση στην Πολιτική Υγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με συγκεκριμένες προτάσεις.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.